Creme fraiche med soltorkade tomater

Blanda créme fraiche med hackad soltorkade tomater, chilipulver, citronsaft och lite paprikapulver. Du kan ta rökt paprikapulver, vanligt eller valfri sort.

En kall sås som är enkel och snabb att laga.

Passar till grillat, kött, fisk eller grönsaker.

Om du vill kan du ha överkurs och göra hemgjord creme fraiche till såsen.

4 portioner creme fraiche med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 dl creme fraiche naturell
  • 1 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • 3 krm paprikapulver, rökt eller vanligt
  • 2 krm chilipulver
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Hacka de soltorkade tomaterna.
  2. Blanda creme fraiche i en skål med soltorkade tomater, paprikapulver, chilipulver samt smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.
E-mail
Medel: 4 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.