Creme fraiche med soltorkade tomater

Introduktion och förberedelse

Blanda créme fraiche med hackad soltorkade tomater, chilipulver, citronsaft och lite paprikapulver. Du kan ta rökt paprikapulver, vanligt eller valfri sort.

En kall sås som är enkel och snabb att laga.

Passar till grillat, kött, fisk eller grönsaker.

Om du vill kan du ha överkurs och göra hemgjord creme fraiche till såsen.

4 portioner creme fraiche med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 dl creme fraiche naturell
  • 1 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • 3 krm paprikapulver, rökt eller vanligt
  • 2 krm chilipulver
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Hacka de soltorkade tomaterna.
  2. Blanda creme fraiche i en skål med soltorkade tomater, paprikapulver, chilipulver samt smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.
E-mail
Medel: 4.1 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer