Vegetarisk pasta Bolognese till vandring

Introduktion och förberedelse

Vegetarisk pasta Bolognese som passar för vandring, friluftsliv, att gå på tur och utflykt.

Med torkade morötter, purjolök, tomater, vitlöksflakes, chili, persilja, basilika, rosmarin, svartpeppar, riven ost, salt, capellini spagetti, torrmjölk och en påse vegetarisk bolognese pastasås-mix.

Pastablandningen förbereds hemma och tillagas genom att den kokas med vatten i 6 minuter.

Serveringsförslag

  • Ta gärna med lite extra riven ost, svartpeppar och salt att krydda med vid servering.
  • Enportionsförpackningar av ketchup är också gott att ha med till pastan.

Tips

  • Pastan blir vass när man bryter sönder den så man får packa pastan i tjocka plastpåsar - jag tog Toppits Safeloc; eller burkar annars går det hål på påsarna.
  • Använd riven ost på burk som ej behöver förvaras kyld.
  • Torkade grönsaker som morötter och purjolök finns att köpa på bla Naturkompaniet eller nätet från Friluftsmat.

Varianter

  • Torkade morötter och purjolök kan bytas mot torkad paprika och torkad gul lök.
  • Du kan ta mer riven ost om du önskar.
  • Byt ut hälften av torrmjölken mot gräddpulver.

Vikt och kostnad

Vikten blir ca 150 gram och kostnaden ca 15 kr per portion.

Hållbarhet

Förvarad torrt och mörkt håller turmaten någon månad minst.

Packtips

Pastan blir vass när man bryter sönder den så man får packa pastan i tjocka plastpåsar - jag tog Toppits Safeloc; eller burkar annars går det hål på påsarna. Packa sedan all turmat i en extra påse om det går hål på någon påse.

Eller använd en vakuumförpackare så får du en hållbar förslutning och påsar som tar liten plats.

En påse vegetarisk Bolognese mix, tunn spagetti, torkade grönsaker och mer kryddor blir en god pasta som är hyfsat lägg och billig. Extra lyx är att ta med riven ost på burk att strö över.
En påse vegetarisk Bolognese mix, tunn spagetti, torkade grönsaker och mer kryddor blir en god pasta som är hyfsat lägg och billig. Extra lyx är att ta med riven ost på burk att strö över.

3 portioner vegetarisk pasta Bolognese till vandring

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 6 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 240 gram pasta Capellini n.1
  • 1 påse vegetarisk bolognese pastasås-mix
  • 0,5 dl torrmjölk
  • 3 msk riven ost på burk Paesano
  • 2 msk torkad morot ex. från Friluftsmat
  • 2 msk torkad purjolök ex. från Friluftsmat
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk vitlöksflakes
  • 3 krm salt
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 krm torkad rosmarin
  • 1/2 krm chiliflakes
  • 4 soltorkade tomater, EJ i olja
  • TILLAGNING: 3,5 dl vatten

Tillagning

  1. Bryt sönder pastan i så små bitar du kan i en bunke.
  2. Tillsätt pastasås-mixen och resten av ingredienserna: torrmjölk, ost, svartpeppar, vitlök, torkad morot, torkad purjolök, salt, persilja, rosmarin, basilika och chiliflakes. Klipp tomaterna i bitar och tillsätt dem.
  3. Vänd runt så allt blandas.
  4. Fördela i tre tjocka plastpåsar till tre portioner.
  5. TILLAGNING: Koka upp 3,5 dl vatten per portion.
  6. Rör ner pastablandningen och rör om.
  7. Koka i 6 minuter och rör då och då så det ej bränns.
  8. Servera gärna med extra riven ost från burk ex. Paesano
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 340 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-05-05

Tillbehör och liknande recept:

Förbered din egen friluftsmat hemma

Tips på turmat du kan förbereda hemma och ta med till lägerelden nästa gång du vandrar, paddlar eller...