Nudlar Tikka Masala till vandring

Introduktion och förberedelse

Nudlar Tikka Masala till vandring, tur, paddling eller annat friluftsliv. 

Piffa till snabbnudlarna till en mättande rätt med sojafärs, torkad grönsaksmix, Tikka Masala kryddmix, grönsaksbuljong, torrmjölk och kokosmjöl. 

Turmaten förbereds hemma och packas i påsar. Koka upp vatten och tillaga i 8 minuter. 

Serveringsförslag

  • Nudlar Tikka Masala kan serveras som de är.
  • Gott på är även cashewnötter, russin, pumpafrön, bananchips och solrosfrön. 

Tips

  • Torkade grönsaker finns att köpa på bla Naturkompaniet eller nätet från Friluftsmat. 

Varianter

  • Byt ut torrmjölk mot gräddpulver. 
  • Gott i är även andra torkade grönsaker som torkad morot, paprika och purjolök. 
  • Man kan även späda och koka med 1-2 msk röda linser per portion. Tillsätt då någon extra dl vatten. 
  • Har du tillgång till sojagrädde, burkmajs och/eller bönor på burk på din vandring så passar det utmärkt att koka med.  

Vikt och kostnad

Vikten blir ca 140 gram och kostnaden ca 15 kr per portion. 

Hållbarhet

Förvarad torrt och mörkt håller turmaten någon månad minst. 

Packtips

Du kan packa i vanliga fryspåsar eller tjockare plastpåsar som Toppits Safeloc. Kontrollera så det ej går hål. Packa sedan all turmat i en extra påse om det går hål på någon påse. 

Eller använd en vakuumförpackare så får du en hållbar förslutning och påsar som tar liten plats. 

2 portioner Nudlar Tikka Masala till vandring

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 2 pkt snabbnudlar eller 2 portioner äggnudlar
  • 1,5 msk Tikka Masala kryddmix
  • 1 dl sojafärs ex. från Biofood
  • 1 dl torkad grönsaksmix från ex. från Friluftsmat
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl torrmjölk
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 krm vitlöksflakes
  • 1/2 krm citronsyra
  • 1/2 tsk socker
  • TILLAGNING: 3,5 dl vatten

Tillagning

  1. Mät upp alla ingredienser utom vatten i en bunke.
  2. Vänd runt så allt blandas.
  3. Fördela i två plastpåsar till två portioner.
  4. TILLAGNING: Koka upp 3,5 dl vatten per portion.
  5. Tillsätt nudelblandningen och koka i 8 minuter. Späd ev. med lite mer vatten efter tycke. Rör då och då så det ej bränns.
  6. Låt gärna stå några extra minuter att dra.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 353 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-05-13

Tillbehör och liknande recept:

Förbered din egen friluftsmat hemma

Tips på turmat du kan förbereda hemma och ta med till lägerelden nästa gång du vandrar, paddlar eller...