Ugnstekt torsk med tomat och spenat
Ugnsstekt torsk med tomat och spenat. Torsk lämpar sig mycket bra att tillaga i ugnen med tillbehör och sås i ett. Lite vitlök har jag tillsatt för lite extra smak.
Tillagning
- Dela fisken i lagom stora serverings bitar.
- Tina bladspenaten och fräs den i lite olivolja, salt, peppar samt eventuellt vitlök.
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Smörj en ugnsform eller ugnsfast stor stekpanna med några msk olivolja.
- Lägg i fisken, salta och peppra.
- Förbered önskat tillbehör som potatis, ris eller pasta.
- Bred på en klick tomatpuré, fördela sedan spenaten och toppa med tomatskivor.
- Häll över grädden och ställ in i ugnen.
- Efter 20 - 25 minuter är fisken klar.
- Servera med kokt potatis, pasta eller ris.
Serveringsförslag
- Jag hade kokt potatis till.
- Annat som passar till är pressad potatis, potatismos, pasta som fettucine eller tagliatelle, kokt ris som råris eller basmatiris.
- Vill du ha mer grönsaker till så passar kokta grönsaker, kokta gröna ärtor, broccoli, kokt morot och/eller kokta svarta linser till.
Varianter
- Champinjoner, paprika, selleri är ytterligare förslag till topping.
- Istället för torsk kan du laga gratängen med sej, allaska pollock, lax, rödstrimma eller liknande.
Uppskattat näringsvärde per portion: 320 kcal