Ugnstekt torsk med tomat och spenat

Ugnsstekt torsk med tomat och spenat. Torsk lämpar sig mycket bra att ugnssteka med tillbehör och sås i ett. Lite vitlök har jag tillsatt för lite extra smak.

Champinjoner, paprika, selleri är ytterligare förslag till topping.

Fryst torsk, sej, allaska pollock och allt vad de kallas fungerar också utmärkt till denna rätt. Välj torsk som är ok fiskad ex. kravmärkt.

4 portioner ugnsstekt torsk med tomat och spenat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 150 gram fisk per portion
  • 4 msk tomatpure
  • 1 paket bladspenat eller två liter färsk
  • 2 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 1 vitlök
  • 3 dl grädde
  • 50 gram riven ost (valfritt)
  • Tillbehör: kokt potatis, ris eller pasta och grönsallad

Tillagning

  1. Dela fisken i lagom stora serverings bitar.
  2. Tina bladspenaten och fräs den i lite olivolja, salt, peppar samt eventuellt vitlök.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Smörj en ugnsform eller ugnsfast stor stekpanna med några msk olivolja.
  5. Lägg i fisken, salta och peppra.
  6. Förbered önskat tillbehör som potatis, ris eller pasta.
  7. Bred på en klick tomatpuré, fördela sedan spenaten och toppa med tomatskivor.
  8. Häll över grädden och ställ in i ugnen.
  9. Efter 20 - 25 minuter är fisken klar.
  10. Servera med kokt potatis, pasta eller ris.
E-mail
Medel: 4.1 (24 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-11

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.