Ugnstekt torsk med tomat och spenat

Introduktion och förberedelse

Ugnsstekt torsk med tomat och spenat. Torsk lämpar sig mycket bra att tillaga i ugnen med tillbehör och sås i ett. Lite vitlök har jag tillsatt för lite extra smak.

Serveringsförslag

Varianter

  • Champinjoner, paprika, selleri är ytterligare förslag till topping.
  • Istället för torsk kan du laga gratängen med sej, allaska pollock, lax, rödstrimma eller liknande.

4 portioner ugnsstekt torsk med tomat och spenat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram torskfilé, färsk eller tinad fryst
  • 4 msk tomatpure
  • 1 paket bladspenat eller två liter färsk
  • 2 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 1 vitlök
  • 3 dl grädde
  • 50 gram riven ost (valfritt)
  • TILLBEHÖR: Kokt potatis, ris eller pasta och grönsallad

Tillagning

  1. Dela fisken i lagom stora serverings bitar.
  2. Tina bladspenaten och fräs den i lite olivolja, salt, peppar samt eventuellt vitlök.
  3. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  4. Smörj en ugnsform eller ugnsfast stor stekpanna med några msk olivolja.
  5. Lägg i fisken, salta och peppra.
  6. Förbered önskat tillbehör som potatis, ris eller pasta.
  7. Bred på en klick tomatpuré, fördela sedan spenaten och toppa med tomatskivor.
  8. Häll över grädden och ställ in i ugnen.
  9. Efter 20 - 25 minuter är fisken klar.
  10. Servera med kokt potatis, pasta eller ris.
E-mail
Medel: 4 (63 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 320 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-09-13

Tillbehör och liknande recept: