Torskgratäng
En snabb, god och enkel torskgratäng med grädde, ost, purjolök och champinjoner.
Köp MSC märkt torsk. Du kan också ersätta torsken med annan fisk efter tycke som lax, kolja, vitling, sej, hoki, plattfisk osv.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela och skölj purjolöken och strimla den. Rensa och skiva svampen.
- Värm en stekpanna och fräs svamp och purjolök i smör eller olivolja i några minuter under omrörning och lägg i en ugnssäker form.
- Lägg torsken på svampen och purjolöken.
- Pressa över citron och häll i mjölken.
- Salta och peppra.
- Häll på grädde och strö över ost.
- Ugnsbaka torskgratängen mitt i ugnen 20-25 minuter.
- Förbered tillbehör som att skala och koka potatis eller ris samt ev. kokta grönsaker under tiden.
- Ta ut och låt torskgratängen svalna något.
- Servera gratängen med pressad potatis; kokt potatis; potatismos; råris eller basmatiris; samt grönsaker som kokta gröna ärtor, broccoli och/eller morot.
Serveringsförslag
- Jag hade kokt potatis och kokt morot samt en sallad med babyspenat och kokta svarta linser till.
- Annat som passar är pressad potatis, potatismos, kokt ris som råris eller basmatiris; samt kokta grönsaker som kokta gröna ärtor och broccoli.
Tips
Du kan ha i mer fisk om du önskar det. Jag tycker det är lagom då det även är grönsaker i gratängen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 221 kcal