Sallad med granatäpple

Sallad med granatäpple, cocktailtomater och rödlök samt senapsdressing. Gott, nyttigt och enkelt.
Annat gott i salladen är fetaost, gurka, riven morot och avokado.

2 portioner sallad med granatäpple

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 1 granatäpple
  • 0,5 rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • 0,5 påse (65 grams påse) grönsallad, blandsallad, bistrosallad eller säsongsmix
  • Senapsdressing: 1,5 msk Dijonsenap
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1,5 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skär av botten och toppen på granatäpplet så att du ser de stora klyftor med vitt fruktkött med kärnorna mellan. Skär ner i det vita och ta ut klyftor med kärnor. Pilla ut kärnorna och lägg i en stor skål. Släng det vita samt skalet.
  2. Skölj tomater och dela dem. Lägg med granatäpplekärnorna.
  3. Skölj salladen och tillsätt den.
  4. Skala och strimla rödlöken samt tillsätt den.
  5. Mät upp och blanda ihop senaps- och honungsdressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
  6. Servera dressingen i en skål till salladen eller blanda med sallad. Servera salladen med granatäpple på salladsfat eller skål.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer