Sallad med granatäpple

Introduktion och förberedelse

Sallad med granatäpple, cocktailtomater och rödlök samt senapsdressing. Gott, nyttigt och enkelt.

Annat gott i salladen är fetaost, gurka, riven morot och avokado.

2 portioner sallad med granatäpple

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 1 granatäpple
  • 0,5 rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • 0,5 påse (65 grams påse) grönsallad, blandsallad, bistrosallad eller säsongsmix
  • Senapsdressing: 1,5 msk Dijonsenap
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1,5 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skär av botten och toppen på granatäpplet så att du ser de stora klyftor med vitt fruktkött med kärnorna mellan. Skär ner i det vita och ta ut klyftor med kärnor. Pilla ut kärnorna och lägg i en stor skål. Släng det vita samt skalet.
  2. Skölj tomater och dela dem. Lägg med granatäpplekärnorna.
  3. Skölj salladen och tillsätt den.
  4. Skala och strimla rödlöken samt tillsätt den.
  5. Mät upp och blanda ihop senaps- och honungsdressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
  6. Servera dressingen i en skål till salladen eller blanda med sallad. Servera salladen med granatäpple på salladsfat eller skål.
E-mail
Medel: 3.7 (14 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.