Sallad med granatäpple
Sallad med granatäpple, cocktailtomater och rödlök samt senapsdressing.
Gott, nyttigt och enkelt.
Välj mogna cocktailtomater eller andra fina små eller stora tomater - gärna ekologiska och svenska.
Tillagning
- Skär av botten och toppen på granatäpplet så att du ser de stora klyftor med vitt fruktkött med kärnorna mellan. Skär ner i det vita och ta ut klyftor med kärnor. Pilla ut kärnorna och lägg i en stor skål. Släng det vita samt skalet.
- Skölj tomater och dela dem. Lägg med granatäpplekärnorna.
- Skölj salladen och tillsätt den.
- Skala och strimla rödlöken samt tillsätt den.
- Mät upp och blanda ihop senaps- och honungsdressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
- Servera dressingen i en skål till salladen eller blanda med sallad. Servera salladen med granatäpple på salladsfat eller skål.
Varianter
- Annat gott i salladen är fetaost, gurka, riven morot och avokado.
- Du kan ta valfri grönsallad - småbladig, bistrosallad eller annan salladsblandning.
- Andra dressingar som passar till hittar du här - prova exempelvis italiensk salladsdressing, citrondressing eller avokadodressing.
- Vill du ha lite mildare rödlök kan du strimla den och blanda ihop med ett halvt krm salt så mjuknar den och blir mildare i smaken efter några minuter. Du kan massera ihop den lite försiktigt med saltet.
Uppskattat näringsvärde per portion: 201 kcal