Grönsallad med fetaost

Grönsallad med fetaost, tomat och rödlök samt salladsdressing. En god sallad som passar som tillbehör till ex. grillat.

Ska du servera salladen som ensam rätt så kan du laga en variant på grekisk sallad - lägg till 10 cm tärnad gurka, 15 kalamata-oliver samt gärna toppa med krutonger.

Krutonger kan du laga genom att rosta grovt tärnat surdegsbröd i lite olivolja och lite pressa vitlök i en panna eller i ugnen.

2 portioner grönsallad med fetaost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 pkt fetaost 150 gram eller 2 dl tärnad fetaost i olja
  • 0,5 rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • 0,5 påse (65 grams påse) grönsallad, blandsallad, bistrosallad eller säsongsmix
  • Senapsdressing: 1,5 msk Dijonsenap
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1,5 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 krm oregano

Tillagning

  1. Skär fetaost i tärningar om du köpt hel fetaost. Lägg fetaosten i en stor skål.
  2. Skölj tomater och dela dem. Lägg med fetaosten.
  3. Skölj salladen och tillsätt den.
  4. Skala och strimla rödlöken samt tillsätt den.
  5. Mät upp och blanda ihop senapsdressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
  6. Servera dressingen i en skål till salladen eller blanda med salladen. Servera salladen med fetaost på salladsfat eller skål.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-04

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.