Grönsallad med fetaost
Grönsallad med fetaost, tomat och rödlök samt salladsdressing.
Fetaosten kan du byta mot vitost eller vegan ost i fetaoststil.
Tillagning
- Skär fetaost i tärningar om du köpt hel fetaost. Lägg fetaosten i en stor skål.
- Skölj tomater och dela dem. Lägg med fetaosten.
- Skölj salladen och tillsätt den.
- Skala och strimla rödlöken samt tillsätt den.
- Mät upp och blanda ihop senapsdressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
- Servera dressingen i en skål till salladen eller blanda med salladen. Servera salladen med fetaost på salladsfat eller skål.
Serveringsförslag
- En god sallad som passar som tillbehör och sidosallad till det mesta som grillat, buffé, vardag eller fest.
- Ska du servera salladen som ensam rätt så går det utmärkt. Då kan du även lägga till lite mer ingredienser - förslagsvis så du får lite åt en grekisk sallad - lägg till 10 cm tärnad gurka, 15 kalamata-oliver samt toppa med krutonger.
- Krutonger kan du laga genom att rosta grovt tärnat surdegsbröd i lite olivolja och lite pressa vitlök i en panna eller i ugnen.
Portionsberäkning
Som sidosallad räcker receptet till fyra portioner men som huvudrätt kan du räkna 2 portioner.
Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal