Grönsallad med fetaost

Grönsallad med fetaost, tomat och rödlök samt salladsdressing. En god sallad som passar som tillbehör till ex. grillat.
Ska du servera salladen som ensam rätt så kan du laga en variant på grekisk sallad - lägg till 10 cm tärnad gurka, 15 kalamata-oliver samt ev. krutonger. Krutongerna kan du laga genom att rosta grovt tärnat surdegsbröd i lite olivolja i en panna eller i ugnen.

2 portioner grönsallad med fetaost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 pkt fetaost 150 gram eller 2 dl tärnad fetaost i olja
  • 0,5 rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • 0,5 påse (65 grams påse) grönsallad, blandsallad, bistrosallad eller säsongsmix
  • Senapsdressing: 1,5 msk Dijonsenap
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1,5 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 krm oregano

Tillagning

  1. Skär fetaost i tärningar om du köpt hel fetaost. Lägg fetaosten i en stor skål.
  2. Skölj tomater och dela dem. Lägg med fetaosten.
  3. Skölj salladen och tillsätt den.
  4. Skala och strimla rödlöken samt tillsätt den.
  5. Mät upp och blanda ihop senapsdressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
  6. Servera dressingen i en skål till salladen eller blanda med salladen. Servera salladen med fetaost på salladsfat eller skål.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept