Grönsallad med fetaost

Introduktion och förberedelse

Grönsallad med fetaost, tomat och rödlök samt salladsdressing.

Fetaosten kan du byta mot vitost eller vegan ost i fetaoststil. 

Serveringsförslag

  • En god sallad som passar som tillbehör och sidosallad till det mesta som grillat, buffé, vardag eller fest. 
  • Ska du servera salladen som ensam rätt så går det utmärkt. Då kan du även lägga till lite mer ingredienser - förslagsvis så du får lite åt en grekisk sallad - lägg till 10 cm tärnad gurka, 15 kalamata-oliver samt toppa med krutonger.
  • Krutonger kan du laga genom att rosta grovt tärnat surdegsbröd i lite olivolja och lite pressa vitlök i en panna eller i ugnen.

Portionsberäkning

Som sidosallad räcker receptet till fyra portioner men som huvudrätt kan du räkna 2 portioner. 

En skål sallad med fetaost, grönsallad bistromix, cocktailtomater, rödlök och senapsdressing. En skål sallad med fetaost, grönsallad bistromix, cocktailtomater, rödlök och senapsdressing.

4 portioner grönsallad med fetaost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 pkt fetaost 150 gram eller 2 dl tärnad fetaost i olja
  • 0,5 rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • 0,5 påse, 65 gram grönsallad, provencalsk sallad, blandsallad, bistrosallad eller säsongsmix
  • DRESSING: 1,5 msk Dijonsenap
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1,5 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 krm oregano

Tillagning

  1. Skär fetaost i tärningar om du köpt hel fetaost. Lägg fetaosten i en stor skål.
  2. Skölj tomater och dela dem. Lägg med fetaosten.
  3. Skölj salladen och tillsätt den.
  4. Skala och strimla rödlöken samt tillsätt den.
  5. Mät upp och blanda ihop senapsdressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
  6. Servera dressingen i en skål till salladen eller blanda med salladen. Servera salladen med fetaost på salladsfat eller skål.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-06