Ramslökssill
Introduktion och förberedelse
Krämig ramslökssill smaksatt med torkad ramslök, citron och svartpeppar.
Frisk citron kombinerat med ramslök som har en ton av vitlök ger en god smak till denna sill.
Serveringsförslag
- Ramslökssill passar som vanlig sill på påskbord, julbord, till midsommar och smörgåsbord.
- Servera direkt ur burk eller krus eller lägg upp i en låg skål och lägg ägghalvor runt.
- Eller servera som sillmacka på grovt bröd med kokt skivat ägg.
Tips
Du kan köpa torkad ramslök eller torka egen ramslök till sillen.
Varianter
- Istället för citron kan du smaksätta med lime.
- Crème fraiche kan bytas mot gräddfil.
- 5-minuterssill kan bytas mot inläggningssill eller egen inlagd sill.

Tillagning
- Skölj och riv skalet från citronen tills du har ca 1 msk citronskal.
- Dela och pressa citronen så du har 2 msk citronsaft.
- Blanda citronskal, citronsaft, ramslök, crème fraiche, majonnäs, salt, svartpeppar i en skål.
- Häll av sillen och klipp den i bitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen.
- Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt.
- Lägg upp sillen i en glasburk med lock eller krus. Låt stå ett dygn eller över natten att få smak innan servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 107 kcal