Ramslökssill
Krämig ramslökssill smaksatt med torkad ramslök, citron och svartpeppar.
Frisk citron kombinerat med ramslök som har en ton av vitlök ger en god smak till denna sill.
Tillagning
- Skölj och riv skalet från citronen tills du har ca 1 msk citronskal.
- Dela och pressa citronen så du har 2 msk citronsaft.
- Blanda citronskal, citronsaft, ramslök, crème fraiche, majonnäs, salt, svartpeppar i en skål.
- Häll av sillen och klipp den i bitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen.
- Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt.
- Lägg upp sillen i en glasburk med lock eller krus. Låt stå ett dygn eller över natten att få smak innan servering.
Serveringsförslag
- Ramslökssill passar som vanlig sill på påskbord, julbord, till midsommar och smörgåsbord.
- Servera direkt ur burk eller krus eller lägg upp i en låg skål och lägg ägghalvor runt.
- Eller servera som sillmacka på grovt bröd med kokt skivat ägg.
Tips
Du kan köpa torkad ramslök eller torka egen ramslök till sillen.
Varianter
- Istället för citron kan du smaksätta med lime.
- Crème fraiche kan bytas mot gräddfil.
- 5-minuterssill kan bytas mot inläggningssill eller egen inlagd sill.
Uppskattat näringsvärde per portion: 107 kcal