Flädersill
Flädersill eller fläderströmming med smak av Five Peppers, citron och grönpeppar.
En klar kryddsill med ättikslag, flädersaft samt alla pepparsorter du kan få - grönpeppar, kryddpeppar, svartpeppar, vitpeppar och rosépeppar.
Tillagning
- Krossa grönpepparkorn och lägg i en liten glasburk ca 1/2 - 1 liter.
- Mal ned Five Peppers.
- Häll i lagen från sillen i burken.
- Tillsätt flädersaft.
- Klipp eller skär sillen i lagom bitar och lägg i burken. Använd en ren skärbräda, kniv och plasthandskar.
- Sätt på lock och förvara i kylen i minst fem dagar innan servering.
- SERVERING: Lägg upp sillen på fat eller skål eller servera ur burken. Garnera gärna med strimlad salladslök och skivad citron.
Varianter
- Du kan göra sillen med egen flädersaft eller köpt saft.
- Istället för Five Peppers som är en kryddpepparblandning i kryddkvarn så kan du ta ett vitpepparkorn, ett svartpepparkorn, ett rödpepparkorn, ett kryddpepparkorn och ett grönpepparkorn och morta eller mala med de andra grönpepparkornen. Man kan även ta exklusivare pepparsorter efter smak och tycke.
Uppskattat näringsvärde per portion: 79 kcal