Flädersill

Introduktion och förberedelse för inläggning

Flädersill eller fläderströmming med smak av Five Peppers, citron och grönpeppar. En klar kryddsill med ättikslag, flädersaft samt alla pepparsorter du kan få - grönpeppar, kryddpeppar, svartpeppar, vitpeppar och rosépeppar.

Du kan göra sillen med egen flädersaft eller köpt saft. Istället för Five Peppers som är en kryddpepparblandning i kryddkvarn så kan du ta ett vitpepparkorn, ett svartpepparkorn, ett rödpepparkorn, ett kryddpepparkorn och ett grönpepparkorn och morta eller mala med de andra grönpepparkornen. Man kan även ta exklusivare pepparsorter efter smak och tycke.

4 portioner, en liten burk

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 dagar
  • Klart på: 5 dagar 10 min

Ingredienser

  • 1 pkt 5-minuters sill - 420 gram med spad och 210 gram sill
  • 1/2 tsk Five Peppers från kvarn (Ex. Santa Maria)
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 msk flädersaft
  • Garnering: 2 salladslökar
  • 3-5 skivor citron

Tillagning

  1. Krossa grönpepparkorn och lägg i en liten glasburk ca 1/2 - 1 liter.
  2. Mal ned Five Peppers.
  3. Häll i lagen från sillen i burken.
  4. Tillsätt flädersaft.
  5. Klipp eller skär sillen i lagom bitar och lägg i burken. Använd en ren skärbräda, kniv och plasthandskar.
  6. Sätt på lock och förvara i kylen i minst fem dagar innan servering.
  7. Servering: lägg upp sillen på fat eller skål eller servera ur burken. Garnera gärna med strimlad salladslök och skivad citron.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.