Limesill

Introduktion och förberedelse

Limesill är en klar sillinläggning med ättikslag och limeskal, purjolök och kryddpeppar.

Det går bra att använda 5-minuters sill också - då kan du äta sillen direkt efter inläggning men den blir godast om den får stå något dygn och få smak i kylen.

Sill inlagd med lime och purjolök i klar ättikslag.
Sill inlagd med lime, kryddpeppar och purjolök i klar ättikslag. En god variant till sillbordet, jul, påsk eller midsommar.

4 portioner limesill

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 14 min
  • Klart på: 14 tim 30 min

Ingredienser

  • 420 gram inläggningssill
  • 1 lime
  • Ättikslag: 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12%
  • 0,5 tsk kryddpeppar
  • 1 lagerblad
  • 0,5 purjolök

Tillagning

  1. Skölj och strimla purjolök.
  2. Blanda vatten, socker, ättika, kryddpeppar, lagerblad och purjolök i en kastrull. Koka upp ättikslagen med kryddpepparn. Sätt åt sidan att kallna.
  3. Skölj och skrubba limefrukten. Dela den och pressa ur saften ur en halva. Skiva den andra halvan fint.
  4. Tillsätt limesaften till lagen.
  5. Skär eller klipp inläggningssill i sneda bitar ca 1,5 cm breda.
  6. Varva sill, lag och limeskivor i en 0,5 liters glasburk.
  7. Häll över ättikslagen. Förslut med lock.
  8. Låt limesillen stå minst över natten i kylen innan servering.
E-mail
Medel: 3.3 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-01