Limesill
Limesill är en klar sillinläggning med ättikslag och limeskal, purjolök och kryddpeppar.
Tillagning
- Skölj och strimla purjolök.
- Blanda vatten, socker, ättika, kryddpeppar, lagerblad och purjolök i en kastrull. Koka upp ättikslagen med kryddpepparn. Sätt åt sidan att kallna.
- Skölj och skrubba limefrukten. Dela den och pressa ur saften ur en halva. Skiva den andra halvan fint.
- Tillsätt limesaften till lagen.
- Skär eller klipp inläggningssill i sneda bitar ca 1,5 cm breda.
- Varva sill, lag och limeskivor i en 0,5 liters glasburk.
- Häll över ättikslagen. Förslut med lock.
- Låt limesillen stå minst över natten i kylen innan servering.
Tips
Det går bra att använda 5-minuters sill också - då kan du äta sillen direkt efter inläggning men den blir godast om den får stå något dygn och få smak i kylen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal