Potatissoppa

Potatissoppa, kan det bli billigare! Och dessutom grymt gott. Potatissoppa kan serveras kall eller varm.
Garnera ev. potatissoppan med lite finhackad färsk purjolök.
Mosa potatisen med en potatisstöt eller kör lite i en matberedare med kniv. Mixar du med en stavmixer kan det blir potatisklister av soppan så undvik det.

6 portioner potatissoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 5 dl mjölk
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde (valfritt)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och skiva potatis. Dela, skölj och hacka purjolök. Fräs i en gryta med smör tre minuter.
  2. Tillsätt mjölk, vatten och buljong.
  3. Koka i 25 minuter på medelvärme.
  4. Tillsätt grädde.
  5. Mosa potatisbitarna med en potatisstöt så reder sig soppan själv.
  6. Smaka av med salt och vitpeppar och servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer