Restaurangbröd bullar kuvertbröd

Restaurangbröd, bullar eller kuvertbröd passar att baka till storbak som fest, buffé eller stor middag.
Det här brödet brukade vi baka varje morgon och eftermiddag på en av de restauranger jag jobbat på. Det var mycket uppskattat av gästerna; mest för att det var nybakt men också så gott. Överblivna bröd kan du frysa.

32 restaurangbröd bullar kuvertbröd

  • Förberedelse: 1 tim 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 1 pkt jäst
  • 10 dl vetemjöl special
  • 3 dl rågmjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sirap
  • 0,5 dl vallmofrön eller solrosfrön
  • 2 msk gourmetsalt

Tillagning

  1. Lös upp jästen i en degbunke med lite fingervarmt vatten (37,1 C). Späd med resten av vätskan (också den fingervarm).
  2. Tillsätt sirap och salt. Häll på 9 dl mjöl och rågmjölet. Arbeta ihop degen minst 5 minuter i degblandare eller 10 minuter för hand.
  3. Täck över degen till kuvertbröden och sätt att jäsa övertäckt (gärna lite småvarmt) i 40 minuter.
  4. Ta upp degen och dela upp den så att den räcker till 32 bitar.
  5. Rulla bullar (i storlek ca 6 cm i diameter) och lägg på bakplåtspapper på plåtar.
  6. Låt sedan kuvertbröden jäsa övertäckta med bakduk i 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla bullarna med vatten och strö vallmo eller solrosfrön och gourmetsalt över.
  9. Sänk värmen till 200 grader och grädda kuvertbröden i 15-20 minuter tills de fått fin färg och är genombakta (hårda i botten).
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer