Potatissoppa med pumpa
Potatissoppa med pumpa passar mycket bra ihop att koka soppa på.
Potatis- och pumpasoppan är här smaksatt med en aning grädde, garam masala, vitlök, riven parmesanost samt några droppar tryffelolja (valfritt).
Tillagning
- Skär pumpan i klyftor. Ta bort kärnor och trådar.
- Skär bort skalet och skiva klyftorna i ca 0,5 cm bitar. Lägg pumpan i en stor kastrull.
- Skala potatisen.
- Dela dem och skär i skivor ca 1 cm breda. Lägg i kastrullen.
- Skala och hacka vitlöken grovt och tillsätt i grytan.
- Tillsätt vatten och mjölk. Sätt på platten på max.
- Tillsätt olivolja, salt, peppar, garam masala samt curry.
- Koka pumpa och potatis i 40 minuter. Pumpa och potatisbitarna ska bli mjuka och kunna gå att vispa sönder.
- Mixa ev. pumpasoppan med en stavmixer. Du kan också mosa sönder bitarna för hand med ex. en potatisstöt eller visp. Tillsätt grädde, riven parmesanost och ev. några droppar tryffelolja.
- Smaka av pumpa- och potatissoppan med salt och peppar. Servera gärna pumpasoppan med några droppar fin olivolja eller pumpaolja på toppen, riven parmesan samt ev. rostade pumpafrön. Ett gott bröd hör också till förstås ex. baguette eller foccacia.
Serveringsförslag
- God och billig till lunch, förrätt eller soppbuffé.
- Går att frysa in i portioner. Perfekt att laga som lunchsoppa och ta med till jobbet och ha en fralla eller macka till.
- Som förrätt räcker receptet till 10 portioner.
Uppskattat näringsvärde per portion: 442 kcal