Sesammarinerade salta böngroddar

Böngroddar marinerade i sesamolja samt salt toppade med sesamfrön.

Sesammarinerade groddade mungbönor är lättlagat, gott och nyttigt.

4 portioner sesammarinerade salta böngroddar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • ca 350 gram böngroddar; från mungbönor
  • 1 salladslök
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön

Tillagning

  1. Skölj böngroddar med kallt vatten i durkslag.
  2. Koka upp en kastrull med 2 liter vatten.
  3. Koka böngroddarna 30 sekunder och häll sedan av i durkslag och låt rinna av.
  4. Skölj och strimla salladslöken.
  5. Lägg tillbaka böngroddarna i kastrullen och blanda väl med sesamolja, salladslök samt salt.
  6. Lägg upp böngroddarna i en skål eller djup tallrik.
  7. Rosta sesamfröna i en torr panna några minuter tills de har fått lite ljus brun färg - akta så de ej bränns.
  8. Blanda en sked sesamfrön med böngroddarna och strö över resten till servering.

Serveringsförslag

Varianter

E-mail
Medel: 5 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 56 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-09

Plocka nässlor

Plocka nässlor och laga soppa, paj, pasta eller förväll och spara till annat tillfälle.

Läs mer

Recept

Tänk allt gott man kan laga med ägg

Läs på om ägg inför påska. Här hittar du allt om ägg i matlagning, recept och tips. Ägg har unika egenskaper och utan dem hade vi inte haft många rätter som maränger, såser och bakverk.

Läs mer