Sesammarinerade salta böngroddar

Introduktion och förberedelse

Böngroddar marinerade i sesamolja samt salt toppade med sesamfrön.

Sesammarinerade groddade mungbönor är lättlagat, gott och nyttigt.

Serveringsförslag

Varianter

4 portioner sesammarinerade salta böngroddar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • ca 350 gram böngroddar; från mungbönor
  • 1 salladslök
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön

Tillagning

  1. Skölj böngroddar med kallt vatten i durkslag.
  2. Koka upp en kastrull med 2 liter vatten.
  3. Koka böngroddarna 30 sekunder och häll sedan av i durkslag och låt rinna av.
  4. Skölj och strimla salladslöken.
  5. Lägg tillbaka böngroddarna i kastrullen och blanda väl med sesamolja, salladslök samt salt.
  6. Lägg upp böngroddarna i en skål eller djup tallrik.
  7. Rosta sesamfröna i en torr panna några minuter tills de har fått lite ljus brun färg - akta så de ej bränns.
  8. Blanda en sked sesamfrön med böngroddarna och strö över resten till servering.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 56 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-30