Koreansk chilipicklad gurka

Introduktion och förberedelse

Koreansk chilipicklad gurka smaksatt med chili, salt, socker och risvinäger samt salladslök.

En snabb; lättlagad och het variant på pressgurka med koreanskt chilipulver eller gochujang chilisås.

Serveringsförslag

Varianter

  • Som chili tog jag gochujang som är en koreansk chilisås. Vidare passar koreanskt chilipulver Gochugaru. Hittar man inte det kan man ta ett neutralt chilipulver och smaka av med lite i taget. Eller 1-2 krm chiliflakes.
  • Du kan även krydda mer som denna variant med rödlök, ingefära, vitlök och ättika med mera.

Den chilipicklad gurkan serverad till Bibimbap - koreansk rispytt samt tillbehör.
Den chilipicklad gurkan serverad till Bibimbap - koreansk rispytt med tillbehör som sesammarinerade böngroddar och spenat; kimchi, gochujang koreansk chilisås, salladslök samt rostade sesamfrön.

4 portioner Koreansk chilipicklad gurka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 gurka, slanggurka
  • 3 tsk risvinäger
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk koreanskt chilipulver eller 2 tsk gochujang koreansk chilisås
  • 1-2 salladslökar

Tillagning

  1. Skölj gurkan.
  2. Skiva den så fint du kan. Tips är att skiva den i en mandolin. En osthyvel är också ett alternativ.
  3. Lägg gurkan i en skål.
  4. Tillsätt risvinäger, socker, salt samt chili. Blanda ihop och massera in i gurkan någon minut.
  5. Skölj och strimla salladslöken och blanda i den.
  6. Ställ gurkan i press i kylen minst 30 minuter. Tips är att ta gladplast samt en mindre skål eller liten tallrik med en tyngd på som ex. en liter mjölk.
  7. Hit kan du förbereda gurkan och ha i kylen några dagar.
E-mail
Medel: 4.5 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-09