Picklad rödlök med vinäger

Introduktion och förberedelse

Enkelt och snabbt att laga. Skivad rödlök i vinäger istället för ättika, salt och socker. Löken picklar sig själv. Här smaksatt med lite chili och svartpeppar.

Räkna att det räcker till 8 burgare eller 4 portioner om det är som sidorätt till ex. grillat. Picklad rödlök med vinäger passar till det mesta som grillat, hamburgare, pulled pork, fooled port, på buffé, till korv, på mackor med leverpastej, till paté, husmanskost med mera.

Picklad lök är billigt, nyttigt, lätt att dubblera och smidigt att förbereda och ha i kylen till servering. Man kan även pickla annan lök som gul lök och silverlök.

Istället för socker kan du ta honung. Vanligtvis picklar man med ättika och sk 1-2-3 lag men här har jag valt vinäger istället som också blir mycket gott.

4 dl picklad rödlök med vinäger

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 2 medelstora rödlökar
  • 1,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl socker
  • 0,75 msk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och dela rödlöken.
  2. Skär den i strimlor och lägg i en stor bunke.
  3. Tillsätt salt, socker och vinäger samt chili och svartpeppar.
  4. Massera löken någon minut så att den mjuknar något.
  5. Smaka av med salt, peppar, socker och chili.
  6. Ställ löken övertäckt i kylen. Den går även att äta direkt men blir godast efter minst en timme.
  7. Kan förvaras i kylen någon vecka.
E-mail
Medel: 3.7 (17 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.