Mexikansk picklad rödlök
Mexikansk picklad rödlök är en sötsur inlagd strimlad rödlök i limejuice.
Tillagning
- Skala, halvera och strimla rödlöken.
- Täck löken med vatten i en kastrull och koka den mjuk i någon minut.
- Häll av löken.
- Dela och kärna ur jalapeno. Hacka den fint.
- Blanda lök, jalapeno, limesaft, apelsinsaft, peppar och salt i en glasburk.
- Förvara i kylen. Den kan ätas direkt men blir godare efter någon dag.
Serveringsförslag
- Picklad rödlök är god till Mexikansk mat eller Texmex som tacos, tostadas, mackor och tortillas.
- Passar också som tillbehör till det mesta.
- På bilden till mexikansk kyckling sandwich. Fler förslag är till pulled beef, fishtacos, räktacos eller kokt pulled kyckling.
- Andra toppings som passar med löken är frästa svarta bönor, Pico de Gallo, Habanerosalsa, Arbol chilisås, guacamole, grönsaker som strimlad kål, färsk koriander samt liknande.
- Läs min artikel med fler tips på mexikansk streetfood.
Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal