Mexikansk picklad rödlök

Mexikansk picklad rödlök är en sötsur inlagd strimlad rödlök i limejuice.

Gott till Mexikansk mat som tacos, tostadas, mackor och tortillas. På bilden mexikansk kyckling sandwich.

Passar också som tillbehör till det mesta.

1 sats Mexikansk picklad rödlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 jalapeno
  • 2 rödlökar
  • 0,5 dl limesaft
  • 1 dl apelsinsaft
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Skala, halvera och strimla rödlöken.
  2. Täck löken med vatten i en kastrull och koka den mjuk i någon minut.
  3. Häll av löken.
  4. Dela och kärna ur jalapeno. Hacka den fint.
  5. Blanda lök, jalapeno, limesaft, apelsinsaft, peppar och salt i en glasburk.
  6. Förvara i kylen. Den kan ätas direkt men blir godare efter någon dag.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.