Mexikansk picklad rödlök

Introduktion och förberedelse

Mexikansk picklad rödlök är en sötsur inlagd strimlad rödlök i limejuice.

Gott till Mexikansk mat som tacos, tostadas, mackor och tortillas. På bilden mexikansk kyckling sandwich.

Passar också som tillbehör till det mesta.

1 sats Mexikansk picklad rödlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 jalapeno
  • 2 rödlökar
  • 0,5 dl limesaft
  • 1 dl apelsinsaft
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Skala, halvera och strimla rödlöken.
  2. Täck löken med vatten i en kastrull och koka den mjuk i någon minut.
  3. Häll av löken.
  4. Dela och kärna ur jalapeno. Hacka den fint.
  5. Blanda lök, jalapeno, limesaft, apelsinsaft, peppar och salt i en glasburk.
  6. Förvara i kylen. Den kan ätas direkt men blir godare efter någon dag.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-01

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept