Panerad torsk med dillmajonnäs
Panerad stekt torsk med dillmajonnäs och kokt potatis, citron samt en sallad med finriven morot, tärnad tomat och babyspenat.
Tillagning
- Börja koka potatis.
- Skär torsken i fyra eller fler mindre bitar.
- Lägg upp mjöl på en tallrik och blanda med salt och peppar.
- Torka torskbitarna torra med lite papper. Vänd dem i mjölet runt om.
- Knäck äggen och vispa ihop i en skål. Vänd torskbitarna i ägget.
- Lägg upp ströbröd på en tallrik och vänd torskbitarna runt om i ströbrödet.
- Värm en stekpanna och tillsätt olja och smör.
- Stek torskbitarna på medelvärme i 4-5 minuter på varje sida. De ska få färg och bli genomstekta. Stek ev. några minuter längre på lägre värme och med lock.
- Blanda dillmajonnäs: blanda majonnäs och gräddfil i en skål.
- Hacka dill och gräslök fint och rör ner i såsen.
- Smaka av dillmajonnäsen med salt och vitpeppar samt servera.
- Servera den stekta panerade torsken med dillmajonnäsen, kokt potatis samt ev. finrivna morötter, tärnad tomat och grönsallad och/eller fräst spenat till.
Serveringsförslag
- Gott till är någon grönsallad, tomatsallad och kapris.
- Istället för kokt potatis kan man ta kokt blomkål, broccoli och gröna sojabönor till. Eller valfria kokta grönsaker.
- Råris, klyftpotatis, örtslungad färskpotatis eller bulgursallad passar också till.
Tips
Det går bra att ta ett halvt 35-grams paket fryst hackad dill respektive fryst hackad gräslök till såsen.
Val av torsk
- Köp torsk eller fisk som är ex. Krav eller MSC märkt. Det finns fina styckfrysta bitar av torsk. Extra goda är de av torskrygg.
- Istället för torsk så går kolja eller sej bra.
Uppskattat näringsvärde per portion: 379 kcal