Färskpotatis i örter

Introduktion och förberedelse

Örtslungade färskpotatisar. Färskpotatis med olivolja eller smör, örter som basilika, persilja och gräslök.

Gott till det mesta.

Blir också gott med delikatesspotatis som Amandine.

Har potatisen fint skal behövs de ej skalas utan bara skrubbas och putsas lite.

4 portioner färskpotatis i örter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 16 små kokta färskpotatisar, fasta medelstora delikatesspotatisar med fint skal som du slipper skala
  • 3 msk smör eller olivolja
  • 1 dl örter av hackad basilika, gräslök och persilja (du kan hacka färska eller köpa färdighackade frysta örter)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i 15-20 minuter. Har potatisen fint skal behöver du bara skrubba rent dem och koka dem med skal. Ev. större potatisar kan du dela så alla potatisar blir lika stora.
  2. Hacka örterna fint och lägg i en skål.
  3. Tillsätt smör eller olivolja, salt och peppar.
  4. Häll av potatisarna och låt de svalna något.
  5. Vänd i potatisarna och slunga runt dem försiktigt. Smaka av med salt och peppar innan servering.
E-mail
Medel: 3.4 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.