Färskpotatis i örter
Färskpotatis eller delikatesspotatis i örter. En örtslungad kokt potatis som smaksatts med olivolja eller smör, örter som hackad basilika, persilja och gräslök.
Gott till det mesta både till vardags som fest.
Har potatisen fint skal behövs de ej skalas utan bara skrubbas och putsas från eventuella fula delar.
Lätt att dubblera och laga till många på fest eller buffé.
Tillagning
- Skrubba potatisen och koka den mjuk i 15-20 minuter. Har potatisen fint skal behöver du bara skrubba rent dem och koka dem med skal. Ev. större potatisar kan du dela så alla potatisar blir lika stora.
- Hacka örterna fint och lägg i en skål.
- Tillsätt smör eller olivolja, salt och peppar.
- Häll av potatisarna och låt de svalna något.
- Vänd i potatisarna och slunga runt dem försiktigt. Smaka av med salt och peppar innan servering.
Varianter
- Blir också gott med delikatesspotatis som Amandine.
- Gillar du vitlök kan du pressa i en klyfta vitlök.
- Annat som passar i är Dijonsenap, kapris, hackad purjolök eller blanda med babyspenat.
- Istället för färska hackad örter kan du ta frysta "färska" hackad örter och blanda i direkt - lätt och smidigt - speciellt om du lagar till många.
- Vill du ha extra smak på potatisen så kan du bryna smöret ljust brunt innan du blandar det med potatisen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 276 kcal