Färskpotatis i örter

Örtslungade färskpotatisar. Färskpotatis med olivolja eller smör, örter som basilika, persilja och gräslök.

Gott till det mesta.

Blir också gott med delikatesspotatis som Amandine.

Har potatisen fint skal behövs de ej skalas utan bara skrubbas och putsas lite.

4 portioner färskpotatis i örter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 16 små kokta färskpotatisar, fasta medelstora delikatesspotatisar med fint skal som du slipper skala
  • 3 msk smör eller olivolja
  • 1 dl örter av hackad basilika, gräslök och persilja (du kan hacka färska eller köpa färdighackade frysta örter)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i 15-20 minuter. Har potatisen fint skal behöver du bara skrubba rent dem och koka dem med skal. Ev. större potatisar kan du dela så alla potatisar blir lika stora.
  2. Hacka örterna fint och lägg i en skål.
  3. Tillsätt smör eller olivolja, salt och peppar.
  4. Häll av potatisarna och låt de svalna något.
  5. Vänd i potatisarna och slunga runt dem försiktigt. Smaka av med salt och peppar innan servering.
E-mail
Medel: 3.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-01

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept