Färskpotatis i örter

Örtslungade färskpotatisar. Färskpotatis med olivolja eller smör, örter som basilika, persilja och gräslök. Gott till det mesta.

4 portioner färskpotatis i örter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 16 små kokta färskpotatisar, fasta medelstora delikatesspotatisar med fint skal som du slipper skala
  • 3 msk smör eller olivolja
  • 1 dl örter av hackad basilika, gräslök och persilja (du kan hacka färska eller köpa färdighackade frysta örter)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i 15-20 minuter. Har potatisen fint skal behöver du bara skrubba rent dem och koka dem med skal. Ev. större potatisar kan du dela så alla potatisar blir lika stora.
  2. Hacka örterna fint och lägg i en skål.
  3. Tillsätt smör eller olivolja, salt och peppar.
  4. Häll av potatisarna och låt de svalna något.
  5. Vänd i potatisarna och slunga runt dem försiktigt. Smaka av med salt och peppar innan servering.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer