Korv med mos
Korv med mos och förslag på tillbehör. Stekt lunchkorv eller valfri korv serverad med hemgjort potatismos.
Tillagning
- POTATISMOS: Skala och skiva eller tärna potatisen grovt. Lägg i en kastrull och täck med vatten.
- Koka potatisen mjuk under lock. Det tar ca 15-20 minuter beroende på hur stora bitar potatisen är i.
- Häll av kokvattnet från kastrullen. Tillsätt mjölk, smör, salt och vitpeppar. Sätt tillbaka på spisen och värm så att mjölken blir varm.
- Ta av från värmen och mosa potatis och mjölk med en potatisstöt och ev. en elvisp till ett jämnt mos. Vispa endast någon minut annars blir moset klistrigt.
- Smaka på moset och tillsätt ev. mer salt, vitpeppar samt smör. Håll varmt.
- STEKT KORV: Skär ett zickzack-mönster eller sneda snitt på båda sidor några mm ner i skinnet på korvarna - detta är valfritt.
- Stek korvarna på lite över medelvärme på vardera sida i ca 10 minuter totalt tills de är genomvarma och har fin färg samt knaprigt skinn.
- FÖRSLAG TILLBEHÖR: Skär majskolven i 4 bitar. Stek i smör så de får färg runt om och blir varma.
- Skölj äpplen och skär i klyftor samt skär bort kärnhus. Stek i smör ca 10 minuter tills de får färg och är mjuka.
- Servera korvarna med moset och valfria tillbehör förslagsvis senap, ketchup, stekt majs och äpplen samt saltgurkor.
Serveringsförslag
- Passar till vardags och lunchlåda.
- Jag hade till senap, ketchup, syrad saltgurka, stekt äpple och stekt majs.
- Fler förslag på tillbehör är finriven morot, tärnad gurka, tärnad tomat, majskorn, kokt broccoli, kokt morot, grönsallad, tomatsallad, Bostongurka, surkål, rostad lök med mera.
Val av korv
- Du kan steka den korv du gillar. Förslag är lunchkorv, smal korv, råkorv, chorizo, salsiccia, kalkonkorv, kycklingkorv, sojakorv, prinskorv, kabanoss, lammkorv, viltkorv, bratwurst med mera.
- Jag tog en tjock lunchkorv Kolbasz med paprika och vitlök till bilden.
Uppskattat näringsvärde per portion: 462 kcal