Pyttipanna med kassler

Pyttipanna med kassler, potatis och rotsaker. Kasslerpytt är gott med stekt ägg och rödbetor. Vidare kan man ha stark senap eller saltgurka till samt en grönsallad.
Istället för gul lök kan du ta purjolök. Om man vill kan man ha bara potatis i pytten.

2 portioner pyttipanna med kassler

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 200 gram kassler
  • 1 gul lök
  • 200 gram potatis, fast sort
  • 100 gram morot
  • 100 gram kålrot
  • 50 gram rotselleri
  • 2 msk smör
  • 2 msk matolja
  • 2 msk hackad persilja att garnera med
  • Tillbehör: 4 stekta ägg
  • 2 dl inlagda rödbetor

Tillagning

  1. Skala och skär potatis, morot, kålrot och rotselleri i ca 1x1 cm tärningar.
  2. Lägg rotsakerna i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt en halv tsk salt och koka i 10 minuter.
  3. Låt rinna av i durkslag.
  4. Hacka under tiden lök och tärna kassler.
  5. Fräs lök och kassler några minuter i hälften av smöret och oljan.
  6. Lägg över i en skål.
  7. Bryn rotfrukterna och stek på medelvärme tills de är mjuka (smaka på dem) i resten av smöret och oljan. Stek ägg om du vill ha det till.
  8. Blanda ner kassler och lök-blandningen. Smaka av pytten med svartpeppar.
  9. Servera pytten garnerad med hackad persilja, stekt ägg och rödbetor.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer