Pyttipanna med korv

Pyttipanna med korv, potatis, lök och ägg. Du kan laga pytten med valfri korv. Vanlig korv som lunchkorv, prinskorv, bratwurst, grillkorv, frukostkorv, falukorv, salsiccia eller smakrikare och hetare korv som chorizo, kabanoss eller merguez.
Välj gärna en korv med hög kötthalt.
Stekt ägg, rödbetor och saltgurka passar till pyttipanna. Vidare kan du ha en grönsallad till. Vill du ha en snabb och enkel sås till så kan du blanda crème fraiche med sweet chilisås eller senap och servera till. Eller så kan du tillsätta några dl grädde och crème fraiche till pytten så får du stuvad pyttipanna.
Vill du variera pytten kan du ersätta en del av potatisen med ex. morot och kålrot.

4 portioner pyttipanna med korv

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 800 gram fast potatis
  • 2 gula lökar
  • 600 gram korv av valfri sort
  • 3 msk smör
  • 3 msk matolja
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 8 stekta ägg
  • 4 saltgurkor
  • 1 burk rödbetor
  • 50 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatis och skär den i ca 1x1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag.
  3. Skölj av stärkelsen från potatistärningarna med vatten. Låt rinna av.
  4. Värm en stekpanna och bryn potatisen några minuter i en msk smör och olja. Vänd runt den då och då.
  5. Skala och hacka löken.
  6. Lägg över potatisen i en ugnsform och sätt in i ugnen.
  7. Stek löken mjuk några minuter i en msk smör och olja. Rör om då och då.
  8. Skär korven i ca 1x1 cm tärningar.
  9. Lägg över löken med potatisen.
  10. Bryn korven några minuter i en msk olja och smör. Lägg över med potatisen.
  11. Stek potatisen mjuk i ugnen i ytterligare ca 10 minuter. Ta ut en bit potatis och smaka så att den är mjuk och genomstekt.
  12. Stek ägg om du vill ha det till pyttipannan.
  13. Hacka persilja.
  14. Ta ut pyttipannan och smaka av den med salt samt peppar. Strö över hackad persilja.
  15. Servera pyttipannan med stekta ägg, rödbetor och saltgurka samt gärna en grönsallad till.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer