Rotmos med färsk korv

Rotmos med färsk korv - här med salsiccia. Färsk korv eller råkorv finns bla hos välsorterade köttaffärer eller charkdiskar som ex. hos Citygross. Andra goda färska korvar är chorizo och bratwurst. Vidare kan du göra egen färsk korv - sök recept här på receptfavoriter.se.
Färsk korv är ett gott alternativ till rotmos med fläskkorv, oxbringa eller fläsklägg.
Köp gärna ekologisk kålrot, morötter och potatis.

4 portioner rotmos med färsk korv

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 8 färska mindre korvar ex. salsiccia alt 4 större korvar
  • 500 g kålrot, ca 1 kålrot
  • 3 morötter, ca 150 gram
  • 5 st potatisar, ca 400 gram
  • 1 liter vatten
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 krm salt
  • Tillbehör: 1 dl grovkornig skånsk senap
  • 0,5 dl hackad bladpersilja till garnering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rotmos: Skala och skär rotfrukter (kålrot och morot) i grova bitar ca 2x2 cm stora. Lägg i en kastrull.
  3. Häll på vatten.
  4. Koka upp och låt rotfrukterna koka i tio minuter på medelvärme.
  5. Skala och tärna potatis under tiden.
  6. Låt rotfrukter och potatis koka under lock ytterligare i ca 20 minuter eller tills rotfrukter och potatis är mjuka.
  7. Grilla eller stek korvarna så att de får färg runt om. Sätt in i ugnen att steka klart - minst 10 minuter.
  8. Häll av en del av vattnet från rotfrukter och potatis - spara några dl i botten.
  9. Stompa, stöt eller mosa rotfrukterna (med lite av kokspadet kvar) till ett löst mos. En potatispress funkar bra att pressa rotsakerna och sedan röra ihop till mos.
  10. Krydda moset med salt och mald vitpeppar.
  11. Servera rotmoset med korven samt en god senap till. Garnera ev. med hackad bladpersilja.
E-mail
Inga röster än

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer