Korv med stekt potatis
Färsk stekt råkorv med råstekt potatis och stekt ägg är gott som lunch. Gillas av alla åldrar.
Tillagning
- Skala potatisen och skär den i ca 1x1 cm tärningar. Skölj potatisen i ett durkslag.
- Stek potatisen i 1 msk olja och 1 msk smör på medelvärme i ca 20 minuter och vänd dem då och då.
- Stek korven i lite olja i en annan panna ca 10 minuter runt om. Ta upp korven och lägg åt sidan.
- Stek äggen i smör i ca 5 minuter. Med solsidan upp eller vänd dem så att de blir dubbelstekta.
- Skölj och skiva tomaterna. Blanda dem med lite olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.
- Salta och peppra potatisen. Salta lite på äggen med.
- Servera potatisen med den stekta korven, äggen, tomaterna samt strö över lite hackad bladpersilja.
Val av korv
- Välj färsk god råkorv som salsiccia, bratwurst eller chorizo.
- Räkna en stor eller två mindre korvar per portion.
- Du kan också steka vanlig korv efter tycke och tillgång såklart.
- Överkurs är att göra egen salsiccia, fläskkorv eller chorizo.
Tillbehör
- Stekt korv är gott att garnera med hackad persilja.
- Servera med grov eller stark senap och ketchup.
- Saltgurka och inlagda rödbetor är också gott till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 482 kcal