Korv med stekt potatis

Färsk stekt råkorv med råstekt potatis och stekt ägg är gott som lunch. Gillas av alla åldrar.
Välj gärna färsk god råkorv som salsiccia, bratwurst eller chorizo. Räkna en stor eller två mindre per portion. Du kan också steka vanlig korv efter tycke och tillgång såklart.
Gott med hackad persilja, grov eller stark senap och ketchup. Saltgurka och inlagda rödbetor är också gott till.

2 portioner korv med stekt potatis

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 gram färsk råkorv
  • 400 gram potatis av fast sort
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 2 ägg
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • Tillbehör: 2 tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Skala potatisen och skär den i ca 1x1 cm tärningar. Skölj potatisen i ett durkslag.
  2. Stek potatisen i 1 msk olja och 1 msk smör på medelvärme i ca 20 minuter och vänd dem då och då.
  3. Stek korven i lite olja i en annan panna ca 10 minuter runt om. Ta upp korven och lägg åt sidan.
  4. Stek äggen i smör i ca 5 minuter. Med solsidan upp eller vänd dem så att de blir dubbelstekta.
  5. Skölj och skiva tomaterna. Blanda dem med lite olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.
  6. Salta och peppra potatisen. Salta lite på äggen med.
  7. Servera potatisen med den stekta korven, äggen, tomaterna samt strö över lite hackad bladpersilja.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer