Korv med stekt potatis

Färsk stekt råkorv med råstekt potatis och stekt ägg är gott som lunch. Gillas av alla åldrar.

2 portioner korv med stekt potatis

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 gram färsk råkorv
  • 400 gram potatis av fast sort
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 2 ägg
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • Tillbehör: 2 tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Skala potatisen och skär den i ca 1x1 cm tärningar. Skölj potatisen i ett durkslag.
  2. Stek potatisen i 1 msk olja och 1 msk smör på medelvärme i ca 20 minuter och vänd dem då och då.
  3. Stek korven i lite olja i en annan panna ca 10 minuter runt om. Ta upp korven och lägg åt sidan.
  4. Stek äggen i smör i ca 5 minuter. Med solsidan upp eller vänd dem så att de blir dubbelstekta.
  5. Skölj och skiva tomaterna. Blanda dem med lite olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.
  6. Salta och peppra potatisen. Salta lite på äggen med.
  7. Servera potatisen med den stekta korven, äggen, tomaterna samt strö över lite hackad bladpersilja.

Val av korv

  • Välj färsk god råkorv som salsiccia, bratwurst eller chorizo.
  • Räkna en stor eller två mindre korvar per portion.
  • Du kan också steka vanlig korv efter tycke och tillgång såklart.
  • Överkurs är att göra egen salsiccia, fläskkorv eller chorizo.

Tillbehör

E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 482 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-05