Ugnsstekt falukorv stekt i ugn

Ugnsstekt falukorv. Falukorv stekt i ugn och fylld med gottis serverat med potatismos är ju så gott. En favorit hos svenska folket.
Förslag tillbehör: potatismos, tomat- och grönsallad.
Räcker till 4-5 portioner.

4 portioner ugnsstekt falukorv stekt i ugn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 600 gram falukorv
  • 0,5 lök, gul eller röd
  • 2 tomater
  • 1 dl riven ost
  • 0,5 dl senap
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl bostongurka

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Förbered potatismos om du vill ha det till din ugnsstekta falukorv.
  3. Ta av skinnet på falukorven, skär skivor nästan igenom över hela korven.
  4. Fyll mellanrummen med skivad lök och skivad tomat samt ringla över senap, ketchup och toppa med några matskedar bostongurka. Sist fördelar du bitar av skivad ost över och i mellanrummen.
  5. Stek falukorven i ugnen i 30 minuter eller tills den ser god ut.
  6. Servera den ugnsstekta falukorven med potatismos.
  7. Senap, ketchup och Bostongurka passar också till. Tomatsallad eller grönsallad passar också till.
E-mail
Medel: 4.6 (8 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer