Ugnsstekt falukorv stekt i ugn

Ugnsstekt falukorv. Falukorv stekt i ugn och fylld med gottis serverat med potatismos är ju så gott. En favorit hos svenska folket.
Förslag tillbehör: potatismos, tomat- och grönsallad.
Räcker till 4-5 portioner.

4 portioner ugnsstekt falukorv stekt i ugn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 600 gram falukorv
  • 0,5 lök, gul eller röd
  • 2 tomater
  • 1 dl riven ost
  • 0,5 dl senap
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl bostongurka

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Förbered potatismos om du vill ha det till din ugnsstekta falukorv.
  3. Ta av skinnet på falukorven, skär skivor nästan igenom över hela korven.
  4. Fyll mellanrummen med skivad lök och skivad tomat samt ringla över senap, ketchup och toppa med några matskedar bostongurka. Sist fördelar du bitar av skivad ost över och i mellanrummen.
  5. Stek falukorven i ugnen i 30 minuter eller tills den ser god ut.
  6. Servera den ugnsstekta falukorven med potatismos.
  7. Senap, ketchup och Bostongurka passar också till. Tomatsallad eller grönsallad passar också till.
E-mail
Medel: 4.2 (9 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer