Veganskt potatismos

Introduktion och förberedelse

Veganskt potatismos med margarin, Oatly havremjölk och hackad persilja. Utan smör och mjölk.

Istället för havremjölk kan man ta mandelmjölk eller sojamjölk. Vidare kan man ha i Oatly havregrädde Imat eller sojagrädde för ett krämigare mos.

Välj helst kravmärkt potatis. Fast eller mjölig spelar ingen roll. Stora sk vinterpotatisar är goda till mos och lätta att skala.

Istället för fryst hackad persilja kan du hacka färsk persilja eller utesluta den helt. Annat gott i mos är att röra i någon tsk Sambal oelek så får du ett chilimos.

4 portioner veganskt potatismos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 50 gram margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 35 gram fryst persilja

Tillagning

  1. Skala och dela potatisen.
  2. Koka potatisen mjuk ca 25 minuter.
  3. Häll av potatisen och tillsätt margarin och havremjölk. Värm upp.
  4. Mosa potatisen med en potatisstöt.
  5. Smaka av potatismoset med salt och peppar. Rör i hackad persilja.
E-mail
Medel: 3.5 (15 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 196 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.