Veganskt potatismos

Introduktion och förberedelse

Veganskt potatismos med margarin, Oatly havremjölk och hackad persilja. Utan smör och mjölk.

Istället för havremjölk kan man ta mandelmjölk eller sojamjölk. Vidare kan man ha i Oatly havregrädde Imat eller sojagrädde för ett krämigare mos.

Välj helst kravmärkt potatis. Fast eller mjölig spelar ingen roll. Stora sk vinterpotatisar är goda till mos och lätta att skala.

Istället för fryst hackad persilja kan du hacka färsk persilja eller utesluta den helt. Annat gott i mos är att röra i någon tsk Sambal oelek så får du ett chilimos.

4 portioner veganskt potatismos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 50 gram margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 35 gram fryst persilja

Tillagning

  1. Skala och dela potatisen.
  2. Koka potatisen mjuk ca 25 minuter.
  3. Häll av potatisen och tillsätt margarin och havremjölk. Värm upp.
  4. Mosa potatisen med en potatisstöt.
  5. Smaka av potatismoset med salt och peppar. Rör i hackad persilja.
E-mail
Medel: 3.8 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 196 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept