Kolagrädde

Kolagrädde är vispad grädde som smaksätts med kolasås som Dulce de Leche eller annan kolasås.

6 till 8 portioner kolagrädde, 1 sats till 1 tårta eller liknande

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 4 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kolasås som Dulce de Leche, hemkokt eller köpt kolasås

Tillagning

  1. Se till att grädden är kall.
  2. Vispa grädden så hård du önskar.
  3. Rör i kolasåsen.
  4. Kolarädden är nu klar att använda till det du önskar. Som tillbehör till efterrätter och desserter eller fyllning i bakverk och tårtor.
  5. TIPS: Lägg över grädden i en spritspåse om du vill spritsa ut den. Annars går det bra att bara skeda över den eller "ägga" upp den - forma ägg med en stor matsked du doppat i hett vatten och skopar upp grädden i 45-graders vinkel mot grädden till ett stort "ägg".
Dulce de Leche söt karamelliserad mjölk som är som kolasås samt vispgrädde.
Dulce de Leche söt karamelliserad mjölk som är som kolasås samt vispgrädde.

Serveringsförslag

Val av kolasås

  • I receptet tog jag Dulce de Leche som är söt karamelliserad mjölk på burk som är som en kolasås.
  • Du kan även koka egen kolasås eller ta salt kolasås. Eller köpa färdig kolasås.

Kolagrädden passar som vanlig vispad grädde till desserter och efterrätter förslagsvis chokladrutor med hallon ovan.
Kolagrädden passar som vanlig vispad grädde till desserter och efterrätter förslagsvis chokladrutor med hallon ovan.

E-mail
Medel: 3.2 (18 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 186 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-02

Tillbehör och liknande: