Kokt pulled chicken

Kyckling som kokats mör och god som sedan dras isär i små bitar. Kycklingköttet kan man sedan ha till allt möjligt ex. fylla i tortillas, tacos, pajer, sallader, i burgare, i mackor, röror, soppor, bakas potatis, pizza, pastasåser, pytter, nasi goreng, vårrullar, enchiladas, burritos med mera.
Välj färsk hel kyckling märkt med Svensk Fågel. Godast är majskyckling eller kravmärkt kyckling. Man kan också köpa en fryst hel kyckling och tina den innan i kylen över natten. Man kan också ta kycklinglår.
Sila upp och spara kycklingbuljongen till annat ex. kan du frysa in den så du kan ta fram lite i taget när det behövs eller ha den till soppa.
Ett tips är att laga kycklingköttet i god tid och blanda med Salsa med Arbolchili (sök recept här på Receptfavoriter.se) ex. dagen innan. Värm sedan genom att steka den eller värma i ugnen till servering.

6 portioner kokt pulled chicken

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 2 tim 10 min

Ingredienser

  • 1,2 kg färsk hel kyckling
  • 10 korn svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 stjälkar persilja
  • 1 msk salt

Tillagning

  1. Ta ut ev. inkråm ur kycklingen. Skölj den.
  2. Lägg den i en stora kastrull och täck med vatten.
  3. Koka upp och skumma.
  4. Tillsätt svartpeppar, klyftad gul lök, salt och skalad vitlök samt stjälkar av persilja.
  5. Koka kycklingen under lock i 1,5 timmar på medelvärme.
  6. Ta upp kycklingen och låt den svalna på ett fat.
  7. Sila upp och spara kycklingbuljongen.
  8. Plocka köttet och dra isär det i småbitar. Nu kan du använda kycklingköttet till det du önskar.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer