Grillade kycklingkebabspett

Introduktion och förberedelse

Grillade kycklingkebabspett med smak av spiskummin, vitlök, koriander, chili och garam masala. Istället för urbenade kycklinglår så kan du använda kycklingfilé. Dock blir kycklinglårköttet saftigare på grillen.

Du behöver 8 trä- eller metallspett. Du kan grilla kycklingspetten i ugnen under grill eller i grillpanna istället för på utegrill om du önskar.

Till kycklingspetten kan du servera valfritt tillbehör ex. tzatziki med gurka och morot, ugnsrostad grönsaker eller klyftpotatis, grönsallad, tomatsallad, tomatsalsa osv

Du kan också skiva upp köttet när det är grillat till hemgjort kycklingkebabkött och fylla pitabröd, ha till tex mex (istället för texmex-köttfärs), fylla tortillas, fyllning av kebabrulle, bakpotatis osv.

4 portioner kycklingkebabspett

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 4 urbenade kycklinglår
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk torkad koriander, grovmald
  • 0,5 tsk garam masala curry
  • 1 msk ljus soja eller någon tsk kinesisk soja
  • 1 msk matolja
  • 1 msk vit- eller röd vinäger
  • 2 krm salt
  • 0,5 tsk sambal oelek eller valfri chili efter smak
  • 1 dl grovhackad färsk koriander till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Bena ur kycklinglåren om de inte redan är urbenade när du köpte dem.
  2. Skär ev. bort stora skinnflikar men behåll gärna lite skinn kvar också.
  3. Skär dem i två delar mot köttfibrerna (varje del ska träs på ett spett).
  4. Lägg kycklingen i en skål.
  5. Tillsätt marinad: skala och pressa i vitlöken; tillsätt spiskummin; krossa koriandern i en mortel och tillsätt den; tillsätt garam masala curry, soja, matolja, vinäger, salt samt sambal oelek.
  6. Låt gärna kycklingen marinera mellan en halvtimme till över natten i kebabkryddorna övertäckt i kylen tills det är dags att grilla. Hit kan du förbereda.
  7. Trä upp kycklingbitarna på var sitt spett och lägg på en tallrik.
  8. Grilla kycklingkebabspetten runt om ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt. Akta så de inte bränns - sänk då värmen.
  9. Kycklingkebabspetten är klara att servera. Garnera ev. med några blad färsk koriander.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-14

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept