Grillade kycklingkebabspett
Grillade kycklingkebabspett med smak av spiskummin, vitlök, koriander, chili och garam masala.
Tillagning
- Bena ur kycklinglåren om de inte redan är urbenade när du köpte dem.
- Skär ev. bort stora skinnflikar men behåll gärna lite skinn kvar också.
- Skär dem i två delar mot köttfibrerna (varje del ska träs på ett spett).
- Lägg kycklingen i en skål.
- Tillsätt marinad: skala och pressa i vitlöken; tillsätt spiskummin; krossa koriandern i en mortel och tillsätt den; tillsätt garam masala curry, soja, matolja, vinäger, salt samt sambal oelek.
- Låt gärna kycklingen marinera mellan en halvtimme till över natten i kebabkryddorna övertäckt i kylen tills det är dags att grilla. Hit kan du förbereda.
- Trä upp kycklingbitarna på var sitt spett och lägg på en tallrik.
- Grilla kycklingkebabspetten runt om ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt. Akta så de inte bränns - sänk då värmen.
- Kycklingkebabspetten är klara att servera. Garnera ev. med några blad färsk koriander.
Serveringsförslag
- Till kycklingspetten kan du servera valfritt tillbehör ex. tzatziki med gurka och morot, ugnsrostade grönsaker eller klyftpotatis, grönsallad, tomatsallad, tomatsalsa, yoghurtsås med sweet chili osv.
- Eller servera med bakpotatis och vitlökssås.
- Du kan också skiva upp köttet när det är grillat till kycklingkebab - hemgjort kycklingkebabkött och fylla pitabröd, ha till tacos och tex mex (istället för texmex-köttfärs), fylla majstortillas, fyllning av kebabrulle, bakpotatis osv.
Varianter
Istället för urbenade kycklinglår så kan du använda kycklingfilé. Dock blir kycklinglårköttet saftigare på grillen.
Du kan grilla kycklingspetten i ugnen under grill eller i grillpanna istället för på utegrill om du önskar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 187 kcal