Grillade kycklingkebabspett

4 portioner kycklingkebabspett

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 4 urbenade kycklinglår
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk torkad koriander, grovmald
  • 0,5 tsk garam masala curry
  • 1 msk ljus soja eller någon tsk kinesisk soja
  • 1 msk matolja
  • 1 msk vit- eller röd vinäger
  • 2 krm salt
  • 0,5 tsk sambal oelek eller valfri chili efter smak
  • 1 dl grovhackad färsk koriander till garnering (valfritt)
  • 8 trä- eller metallspett

Tillagning

  1. Bena ur kycklinglåren om de inte redan är urbenade när du köpte dem.
  2. Skär ev. bort stora skinnflikar men behåll gärna lite skinn kvar också.
  3. Skär dem i två delar mot köttfibrerna (varje del ska träs på ett spett).
  4. Lägg kycklingen i en skål.
  5. Tillsätt marinad: skala och pressa i vitlöken; tillsätt spiskummin; krossa koriandern i en mortel och tillsätt den; tillsätt garam masala curry, soja, matolja, vinäger, salt samt sambal oelek.
  6. Låt gärna kycklingen marinera mellan en halvtimme till över natten i kebabkryddorna övertäckt i kylen tills det är dags att grilla. Hit kan du förbereda.
  7. Trä upp kycklingbitarna på var sitt spett och lägg på en tallrik.
  8. Grilla kycklingkebabspetten runt om ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt. Akta så de inte bränns - sänk då värmen.
  9. Kycklingkebabspetten är klara att servera. Garnera ev. med några blad färsk koriander.
Ett alternativ är att skära av köttet från spetten och strimla till kycklingkebabkött att fylla i pitabröd och så vidare.
Ett alternativ är att skära av köttet från spetten och strimla till kycklingkebabkött att fylla i pitabröd och så vidare.
Marinad med spiskummin, vitlök, koriander, chili och garam masala ger god smak åt kycklingkebabspetten.
Marinad med spiskummin, vitlök, koriander, chili och garam masala ger god smak åt kycklingkebabspetten.

Serveringsförslag

Varianter

Istället för urbenade kycklinglår så kan du använda kycklingfilé. Dock blir kycklinglårköttet saftigare på grillen.

Du kan grilla kycklingspetten i ugnen under grill eller i grillpanna istället för på utegrill om du önskar.

E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 187 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-29