Grillade kycklingkebabspett

Grillade kycklingkebabspett med smak av spiskummin, vitlök, koriander, chili och garam masala.
Istället för urbenade kycklinglår så kan du använda kycklingfilé. Dock blir kycklinglårköttet saftigare på grillen.
Du behöver 8 trä- eller metallspett.
Du kan grilla kycklingspetten i ugnen under grill eller i grillpanna istället för på utegrill om du önskar.
Till kycklingspetten kan du servera valfritt tillbehör ex. tzatziki med gurka och morot, ugnsrostad grönsaker eller klyftpotatis, grönsallad, tomatsallad, tomatsalsa osv
Du kan också skiva upp köttet när det är grillat till hemgjort kycklingkebabkött och fylla pitabröd, ha till tex mex (istället för texmex-köttfärs), fylla tortillas, fyllning av kebabrulle, bakpotatis osv.

4 portioner kycklingkebabspett

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 4 urbenade kycklinglår
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk torkad koriander, grovmald
  • 0,5 tsk garam masala curry
  • 1 msk ljus soja eller någon tsk kinesisk soja
  • 1 msk matolja
  • 1 msk vit- eller röd vinäger
  • 2 krm salt
  • 0,5 tsk sambal oelek eller valfri chili efter smak
  • 1 dl grovhackad färsk koriander till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Bena ur kycklinglåren om de inte redan är urbenade när du köpte dem.
  2. Skär ev. bort stora skinnflikar men behåll gärna lite skinn kvar också.
  3. Skär dem i två delar mot köttfibrerna (varje del ska träs på ett spett).
  4. Lägg kycklingen i en skål.
  5. Tillsätt marinad: skala och pressa i vitlöken; tillsätt spiskummin; krossa koriandern i en mortel och tillsätt den; tillsätt garam masala curry, soja, matolja, vinäger, salt samt sambal oelek.
  6. Låt gärna kycklingen marinera mellan en halvtimme till över natten i kebabkryddorna övertäckt i kylen tills det är dags att grilla. Hit kan du förbereda.
  7. Trä upp kycklingbitarna på var sitt spett och lägg på en tallrik.
  8. Grilla kycklingkebabspetten runt om ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt. Akta så de inte bränns - sänk då värmen.
  9. Kycklingkebabspetten är klara att servera. Garnera ev. med några blad färsk koriander.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer