Tzatziki med gurka och morot

En kall, enkel, snabb och god sås till grillat, kebab, paj, mackor eller buffé.

Andra saker som passar att riva eller strimla fint och blanda i är rödkål, vitkål, spetskål, rotselleri, kålrot, tärnad tomat, riven zucchini och riven rödbeta. 

Förvaras i kylen och håller några dagar. 

4 portioner tzatziki med gurka och morot

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 dl grekisk yoghurt, matyoghurt
  • 1 gurka
  • 2 morötter

Tillagning

  1. Skölj gurkan.
  2. Riv gurkan grovt på ett rivjärn eller i matberedare. Lägg den rivna gurkan i ett durkslag och pressa ur vätskan.
  3. Lägg i en stor skål.
  4. Skala och riv morötterna fint och tillsätt till skålen.
  5. Tillsätt yoghurt och blanda i pressad vitlök och rör om.
  6. Smaka på tzatzikin. Tillsätt ev. lite salt och peppar. Samt ev. mer vitlök om du gillar det. Du kan också ha i någon msk olivolja.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer