Kycklingspett med bakpotatis och vitlökssås
Kycklingspett med bakpotatis, sallad och vitlökssås.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader och pricka några hål i bakpotatisen.
- Lägg i en ugnsform och låt gå i 50 minuter. Prova med en sticka om potatisen är klar.
- Skär kycklingfilèerna i bitar och trä dem på grillspett. Stek dem några minuter på varje sida så att de blir genomstekta.
- Blanda yoghurten med honung, senap, pressad vitlök och salt samt svartpeppar. Vänta med att blanda i rödlöken till innan servering.
- Stick i potatisarna med en potatissticka eller kniv för att se så att de är mjuka och klara. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Klicka gärna i en msk smör i varje bakpotatis.
- Servera kycklingspetten med såsen, potatisarna och gärna en sallad.
Serveringsförslag
- Spett med kyckling är lättlagat och passar till vardags såväl som fest.
- Tomatsallad samt grönsallad eller blandsallad med färsk röd och gul paprika i är gott till.
- På bilden hade jag hackad babyspenat och tärnade cocktailtomater blandade med någon tsk olivolja och några droppar med vinäger.
Varianter
Du kan också använda mikrovågsugnen och laga bakpotatisen på full effekt i ca 15 - 20 minuter. Bäst tycker jag potatisen blir i ugnen. I mikron blir den mer som kokt potatis.
Uppskattat näringsvärde per portion: 734 kcal