Kycklingspett med bakpotatis och vitlökssås

Kycklingspett med bakpotatis, sallad och vitlökssås. Spett med kyckling är lättlagat och passar till vardags såväl som fest.

Tomatsallad samt grönsallad eller blandsallad med färsk röd och gul paprika i är gott till. På bilden hackad babyspenat och tärnade cocktailtomater blandade med någon tsk olivolja och några droppar med vinäger.

4 portioner kycklingspett

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 4 st bakpotatis
  • 400 g kycklingfiléer
  • 4 msk sweet chilisås
  • Sås: 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk finhackad rödlök

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader och pricka några hål i bakpotatisen.
  2. Lägg i en ugnsform och låt gå i 50 minuter. Prova med en sticka om potatisen är klar. Du kan också använda mikrovågsugnen på full effekt i ca 15 - 20 minuter.
  3. Skär kycklingfilèerna i bitar och trä dem på grillspett. Stek dem några minuter på varje sida så att de blir genomstekta.
  4. Blanda yoghurten med honung, senap, pressad vitlök och salt samt svartpeppar. Vänta med att blanda i rödlöken till innan servering.
  5. Stick i potatisarna med en potatissticka eller kniv för att se så att de är mjuka och klara. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Klicka gärna i en msk smör i varje bakpotatis.
  6. Servera kycklingspetten med såsen, potatisarna och gärna en sallad.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.