Kycklingspett med bakpotatis och vitlökssås

Spett med kyckling är både festligt och snabbt att laga. Tomatsallad samt grönsallad eller blandsallad med färsk röd och gul paprika i är gott till.

4 portioner kycklingspett

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 4 st bakpotatis
  • 400 g kycklingfiléer
  • 4 msk sweet chilisås
  • Sås: 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk finhackad rödlök

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader och pricka några hål i bakpotatisen.
  2. Lägg i en ugnsform och låt gå i 50 minuter. Prova med en sticka om potatisen är klar. Du kan också använda mikrovågsugnen på full effekt i ca 15 - 20 minuter.
  3. Skär kycklingfilèerna i bitar och trä dem på grillspett. Stek dem några minuter på varje sida så att de blir genomstekta.
  4. Blanda yoghurten med honung, senap, pressad vitlök och salt samt svartpeppar. Vänta med att blanda i rödlöken till innan servering.
  5. Stick i potatisarna med en potatissticka eller kniv för att se så att de är mjuka och klara. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Klicka gärna i en msk smör i varje bakpotatis.
  6. Servera kycklingspetten med såsen, potatisarna och gärna en sallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

5 orimligt goda avokadomackor

Här är smörgåsarna som du bara måste testa.

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer