Bakpotatis med kycklingröra

Introduktion och förberedelse

Bakad potatis fylld med kycklingröra av tärnad kyckling, curry, röd paprika, creme fraiche samt rödlök. Majs, knaperstekt bacon och kidneybönor passar också att ha i kycklingröran.

Gott är att köpa en halv stor eller mindre grillad kyckling och tärna till röran. Istället för att köpa färdiggrillad kyckling så kan du såklart grilla en hel kyckling själv - och ta resterna på kycklingköttet till detta recept på bakpotatisfyllning till lunch eller middag nästa dag kanske?

Vidare kan du steka kycklingfiléer, lår eller annat kycklingkött och tärna till röran.

4 portioner bakpotatis med kycklingröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 4 st bakpotatisar
  • 4 dl tärnat grillat kycklingkött
  • 1 röd paprika
  • 1 äpple
  • 0,5 finhackad rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry eller garam masala
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 dl hackad bladpersilja eller vanlig hackad persilja
  • 2 dl majs (valfritt)
  • 0,5 tsk tabasco eller annan chilisås efter smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader (du kan också baka potatisen i mikron om du ej har ugn).
  2. Skölj, borsta och torka potatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål med en sticka eller gaffel.
  3. Baka potatisen i en långpanna eller galler mitt i ugnen, ca 1 timme till 1 timme och 15 minuter. Stick i dem och känn om de är färdigbakta.
  4. Gör kycklingröran under tiden: Plocka ev. kycklingköttet. Tärna kycklingköttet och lägg det i en stor bunke.
  5. Skala och hacka löken.
  6. Skölj och tärna eller riv äpplet (skal kan vara med).
  7. Skölj paprikan och tärna den.
  8. Blanda i en skål med hackad persilja, crème fraiche, curry eller garam masala, salt, svartpeppar, vinäger, ev. majs samt smaka av med några droppar tabasco eller annan het chilisås (valfritt).
  9. Stick i potatisarna med en potatissticka eller kniv för att se så att de är mjuka och klara. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Klicka gärna i en msk smör i varje bakpotatis.
  10. Fyll potatisarna med kycklingröra. Servera gärna med lite blandad grönsallad, kanske tomat och gurka, olivolja och lite vinäger till.
E-mail
Medel: 4 (23 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-03

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.