Bakpotatis med kycklingröra

Bakad potatis fylld med kycklingröra av tärnad kyckling, curry, röd paprika, creme fraiche samt rödlök. Majs, knaperstekt bacon och kidneybönor passar också att ha i kycklingröran.

Gott är att köpa en halv stor eller mindre grillad kyckling och tärna till röran. Istället för att köpa färdiggrillad kyckling så kan du såklart grilla en hel kyckling själv - och ta resterna på kycklingköttet till detta recept på bakpotatisfyllning till lunch eller middag nästa dag kanske?. Vidare kan du steka kycklingfiléer, lår eller annat kycklingkött och tärna till röran.

4 portioner bakpotatis med kycklingröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 4 st bakpotatisar
  • 4 dl tärnat grillat kycklingkött
  • 1 röd paprika
  • 1 äpple
  • 0,5 finhackad rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry eller garam masala
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 dl hackad bladpersilja eller vanlig hackad persilja
  • 2 dl majs (valfritt)
  • 0,5 tsk tabasco eller annan chilisås efter smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader (du kan också baka potatisen i mikron om du ej har ugn).
  2. Skölj, borsta och torka potatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål med en sticka eller gaffel.
  3. Baka potatisen i en långpanna eller galler mitt i ugnen, ca 1 timme till 1 timme och 15 minuter. Stick i dem och känn om de är färdigbakta.
  4. Gör kycklingröran under tiden: Plocka ev. kycklingköttet. Tärna kycklingköttet och lägg det i en stor bunke.
  5. Skala och hacka löken.
  6. Skölj och tärna eller riv äpplet (skal kan vara med).
  7. Skölj paprikan och tärna den.
  8. Blanda i en skål med hackad persilja, crème fraiche, curry eller garam masala, salt, svartpeppar, vinäger, ev. majs samt smaka av med några droppar tabasco eller annan het chilisås (valfritt).
  9. Stick i potatisarna med en potatissticka eller kniv för att se så att de är mjuka och klara. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Klicka gärna i en msk smör i varje bakpotatis.
  10. Fyll potatisarna med kycklingröra. Servera gärna med lite blandad grönsallad, kanske tomat och gurka, olivolja och lite vinäger till.
E-mail
Medel: 4.2 (9 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Här kan du läsa hur man lagar en massa olika recept jag gjort. Helt gratis. Jag är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan, har en dryckesutbildning, medlem i Gastronomiska akademiens vänner, Chaine, Slowfood, Äkta vara och Sveriges Matskribenters Förening.

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Vad ska du äta på sportlovet?

På sportlovet gillar många att sporta, äta gott och ha kul. Maten ska gå snabbt, enkelt samt passa hela familjen - som Korv Stroganoff. Den får gärna ha gott om extra energi så du orkar i backen. Här är lite tips på rätter jag själv tycker passar.

Läs mer

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - 13 februari 2018 - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer