Bakpotatis med kycklingröra

Bakad potatis fylld med röra av tärnad kyckling, curry, röd paprika, creme fraiche samt rödlök. Majs, knaperstekt bacon och kidneybönor passar också att ha i kycklingröran.
Gott är att köpa en halv stor eller mindre grillad kyckling och tärna till röran. Istället för att köpa färdiggrillad kyckling så kan du säklart grilla en kyckling själv (och ta resterna till bakpotatisfyllning till lunch nästa dag kanske?). Vidare kan du steka kycklingfiléer, lår eller annat kycklingkött och tärna till röran.

4 portioner bakpotatis med kycklingröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 4 st bakpotatisar
  • 4 dl tärnat grillat kycklingkött
  • 1 röd paprika
  • 1 äpple
  • 0,5 finhackad rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry eller garam masala
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 dl hackad bladpersilja eller vanlig hackad persilja
  • 2 dl majs (valfritt)
  • 0,5 tsk tabasco eller annan chilisås efter smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader (du kan också baka potatisen i mikron om du ej har ugn).
  2. Skölj, borsta och torka potatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål med en sticka eller gaffel.
  3. Baka potatisen i en långpanna mitt i ugnen, ca 50 min eller i mikrovågsugn ca 15 min på full effekt. Stick i dem och känn om de är färdigbakta.
  4. Gör kycklingröran under tiden: Plocka ev. kycklingköttet. Tärna kycklingköttet och lägg det i en stor bunke.
  5. Skala och hacka löken.
  6. Skölj och tärna eller riv äpplet (skal kan vara med).
  7. Skölj paprikan och tärna den.
  8. Blanda i en skål med hackad persilja, crème fraiche, curry eller garam masala, salt, svartpeppar, vinäger, ev. majs samt smaka av med några droppar tabasco eller annan het chilisås (valfritt).
  9. Stick i potatisarna med en potatissticka eller kniv för att se så att de är mjuka och klara. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Klicka gärna i en msk smör i varje bakpotatis.
  10. Fyll potatisarna med kycklingröra. Servera gärna med lite blandad grönsallad, kanske tomat och gurka, olivolja och lite vinäger till.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer