Bakpotatis med kycklingröra

Bakad potatis fylld med kycklingröra av tärnad kyckling, curry, röd paprika, crème fraiche samt rödlök.

Majs, knaperstekt bacon och kidneybönor passar också att ha i kycklingröran.

4 portioner bakpotatis med kycklingröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 4 dl tärnat grillat kycklingkött
  • 1 röd paprika
  • 1 äpple
  • 0,5 finhackad rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry eller garam masala
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 dl hackad bladpersilja eller vanlig hackad persilja
  • 2 dl majs (valfritt)
  • 0,5 tsk tabasco eller annan chilisås efter smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader (du kan också baka potatisen i mikron om du ej har ugn).
  2. Skölj, borsta och torka potatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål med en sticka eller gaffel.
  3. Baka potatisen i en långpanna eller galler mitt i ugnen, ca 1 timme till 1 timme och 15 minuter. Stick i dem och känn om de är färdigbakta.
  4. Gör kycklingröran under tiden: Plocka ev. kycklingköttet. Tärna kycklingköttet och lägg det i en stor bunke.
  5. Skala och hacka löken.
  6. Skölj och tärna eller riv äpplet (skal kan vara med).
  7. Skölj paprikan och tärna den.
  8. Blanda i en skål med hackad persilja, crème fraiche, curry eller garam masala, salt, svartpeppar, vinäger, ev. majs samt smaka av med några droppar tabasco eller annan het chilisås (valfritt).
  9. Stick i potatisarna med en potatissticka eller kniv för att se så att de är mjuka och klara. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Klicka gärna i en msk smör i varje bakpotatis.
  10. Fyll potatisarna med kycklingröra. Servera gärna med lite blandad grönsallad, kanske tomat och gurka, olivolja och lite vinäger till.
Bakpotatis med krämig röra med kyckling och crème fraiche.
Bakpotatis med krämig röra med kyckling och crème fraiche. Garnerad med bladpersilja. Majs, knaperstekt bacon och kidneybönor passar också att ha i kycklingröran.

Val av kyckling

  • Gott och enkelt är att köpa en halv stor eller mindre grillad kyckling och tärna till röran.
  • Istället för att köpa färdiggrillad kyckling så kan du såklart grilla en hel kyckling och förslagsvis använda resterna på kycklingköttet till detta recept på bakpotatisfyllning.
  • Vidare kan du steka kycklingfiléer, lår eller annat kycklingkött och tärna till röran.
E-mail
Medel: 3.8 (59 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 696 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-08-24

Tillbehör och liknande: