Bakpotatis med kycklingröra
Bakad potatis fylld med kycklingröra av tärnad kyckling, curry, röd paprika, crème fraiche samt rödlök.
Majs, knaperstekt bacon och kidneybönor passar också att ha i kycklingröran.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader (du kan också baka potatisen i mikron om du ej har ugn).
- Skölj, borsta och torka potatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål med en sticka eller gaffel.
- Baka potatisen i en långpanna eller galler mitt i ugnen, ca 1 timme till 1 timme och 15 minuter. Stick i dem och känn om de är färdigbakta.
- Gör kycklingröran under tiden: Plocka ev. kycklingköttet. Tärna kycklingköttet och lägg det i en stor bunke.
- Skala och hacka löken.
- Skölj och tärna eller riv äpplet (skal kan vara med).
- Skölj paprikan och tärna den.
- Blanda i en skål med hackad persilja, crème fraiche, curry eller garam masala, salt, svartpeppar, vinäger, ev. majs samt smaka av med några droppar tabasco eller annan het chilisås (valfritt).
- Stick i potatisarna med en potatissticka eller kniv för att se så att de är mjuka och klara. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Klicka gärna i en msk smör i varje bakpotatis.
- Fyll potatisarna med kycklingröra. Servera gärna med lite blandad grönsallad, kanske tomat och gurka, olivolja och lite vinäger till.
Val av kyckling
- Gott och enkelt är att köpa en halv stor eller mindre grillad kyckling och tärna till röran.
- Istället för att köpa färdiggrillad kyckling så kan du såklart grilla en hel kyckling och förslagsvis använda resterna på kycklingköttet till detta recept på bakpotatisfyllning.
- Vidare kan du steka kycklingfiléer, lår eller annat kycklingkött och tärna till röran.
Uppskattat näringsvärde per portion: 696 kcal