Vegetarisk kebab med Tzay

Vegetarisk kebab med Tzayspett samt vitlökssås, chilisås, tomat, sallad, gurka och rödlök.
Tzayspett finns i välsorterade butiker bla av märket Ridderheims. De kommer från Thailand och består av sojaprotein smaksatt med chili och ingefära.

Laga gärna egen chilisås med rostad chili

4 portioner vegetarisk kebab med Tzay

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 300 gram Tzay-spett
  • 8 pitabröd
  • 1 rödlök
  • 50 gram isbergssallad
  • 2 tomater
  • 15 cm gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk olivolja
  • 4 msk chilisås sriracha efter smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Skölj och dela salladen i grova bitar.
  4. Skölj och skiva tomaterna.
  5. Skölj och tärna gurkan.
  6. Blanda matyoghurt med pressad vitlök och lite olivolja. Smaka av med lite socker eller honung samt salt och svartpeppar.
  7. Stek Tzayspetten i lite olivolja på medelvärme tills de har fin färg och är genomvarma.
  8. Värm under tiden pitabröden i ugnen.
  9. Skär upp kanten på pitabröden och vik upp en ficka i varje bröd.
  10. Lägg i lite sallad, gurka, tomater, Tzayspett, yoghurtsås, chilisås samt toppa med rödlök och servera dina vegetariska kebab. Ett tips är att duka upp alla ingredienser till en liten buffé och låta alla lägga ihop sina egna kebaber.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer