Vegetarisk kebab med Tzay

Introduktion och förberedelse

Vegetarisk kebab med Tzayspett samt vitlökssås, chilisås, tomat, sallad, gurka och rödlök.

Tzayspett finns i välsorterade butiker bla av märket Ridderheims. De kommer från Thailand och består av sojaprotein smaksatt med chili och ingefära.

Laga gärna egen chilisås med rostad chili.

4 portioner vegetarisk kebab med Tzay

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 300 gram Tzay-spett
  • 8 pitabröd
  • 1 rödlök
  • 50 gram isbergssallad
  • 2 tomater
  • 15 cm gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk olivolja
  • 4 msk chilisås sriracha efter smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Skölj och dela salladen i grova bitar.
  4. Skölj och skiva tomaterna.
  5. Skölj och tärna gurkan.
  6. Blanda matyoghurt med pressad vitlök och lite olivolja. Smaka av med lite socker eller honung samt salt och svartpeppar.
  7. Stek Tzayspetten i lite olivolja på medelvärme tills de har fin färg och är genomvarma.
  8. Värm under tiden pitabröden i ugnen.
  9. Skär upp kanten på pitabröden och vik upp en ficka i varje bröd.
  10. Lägg i lite sallad, gurka, tomater, Tzayspett, yoghurtsås, chilisås samt toppa med rödlök och servera dina vegetariska kebab. Ett tips är att duka upp alla ingredienser till en liten buffé och låta alla lägga ihop sina egna kebaber.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 541 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-21

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.