Gratinerad zucchini med parmesan

Gott som grönsakstillbehör till det mesta. Skivad stekt zucchini som får en sista sjuss i ugnen toppad med riven parmesanost. Kan förberedas och sedan värmas och gratineras i ugnen till servering. 

Vill du ha med andra grönsaker så passar aubergine och paprika bra. 

4 portioner gratinerad zucchini

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 små zucchini eller 1,3 större ca 500 gram totalt
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill 225 grader.
  2. Skölj zucchinisarna.
  3. Dela dem i ca 0,5 cm skivor.
  4. Stek dem gyllene några minuter på varje sida i en stekpanna med olivolja.
  5. Lägg över zucchiniskivorna i en ugnssäker form eller stekpanna.
  6. Riv osten och strö över den.
  7. Gratinera zucchinin i övre delen av ugnen i ca 5 minuter eller tills osten fått färg. Passa så det inte bränns.
  8. Ta ut och servera zucchinigratängen varmt eller ljummen.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat