Gratinerad zucchini med parmesan

Introduktion och förberedelse

Gratinerad zucchini med parmesan är gott som grönsakstillbehör till det mesta. Skivad stekt zucchini som får en sista sjuss i ugnen toppad med riven parmesanost. Kan förberedas och sedan värmas och gratineras i ugnen till servering.

Vill du ha med andra grönsaker så passar aubergine, halverade tomater och paprika bra. Vidare kan man toppa med mozzarella och färsk basilika på också.

4 portioner gratinerad zucchini

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 små zucchini eller 1,3 större ca 500 gram totalt
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill 225 grader.
  2. Skölj zucchinisarna.
  3. Dela dem i ca 0,5 cm skivor.
  4. Stek dem gyllene några minuter på varje sida i en stekpanna med olivolja.
  5. Lägg över zucchiniskivorna i en ugnssäker form eller stekpanna.
  6. Riv osten och strö över den.
  7. Gratinera zucchinin i övre delen av ugnen i ca 5 minuter eller tills osten fått färg. Passa så det inte bränns.
  8. Ta ut och servera zucchinigratängen varmt eller ljummen.
E-mail
Medel: 3.4 (14 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept