Grillade morötter

Grilla späda knippmorötter med olivolja och örter samt flingsalt. Ett jättegott, lätt och nyttigt tillbehör om du ändå grillar annat.  

Vår och morötter i knippe finns på vår och sommar samt sen höst. Har de fint skal behövs de ej skalas utan bara skrubbas. Det går också bra att grilla andra morötter om du skalar dem och skär dem i långa tunnare stavar eller halvor. 

Ett knippe morötter med blast på 500 gram räcker som tillbehör till fyra portioner. Gillar ni morötter och det är som huvudtillbehör så räkna två knippen. Grillade morötter som blir över kan man spara i kylen. 

4 portioner grillade morötter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 knippe morötter med blast på 500 gram
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk citronsaft eller vinäger

Tillagning

  1. Tänd grill och förbered morötterna.
  2. Skär bort blasten men spara lite av fästet. Skölj och putsa bort smuts. De behöver ej skalas om de har fint skal. Dela dem på längden.
  3. Blanda dem med olivolja, svartpeppar samt citronsaft eller vinäger.
  4. Skölj och hacka persilja.
  5. Grilla morötterna några minuter runt om tills de har fin färg.
  6. Lägg upp morötterna på fat och strö över flingsalt samt persilja. Klart att servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat