Grillade morötter

Grillade morötter med olivolja och örter samt flingsalt. Ett jättegott, lätt och nyttigt tillbehör om du ändå grillar annat. Godast blir fina ekologiska knippmorötter.

Fina och späda morötter i knippe finns på vår och sommar samt sen höst. Har de fint skal behövs de ej skalas utan bara skrubbas. Det går också bra att grilla andra morötter som vintermorötter om du skalar dem och skär dem i långa tunnare stavar eller halvor. De ekologiska tycker jag är godast.

Ett knippe morötter med blast på 500 gram räcker som tillbehör till fyra portioner. Gillar ni morötter och det är som huvudtillbehör så räkna två knippen. Grillade morötter som blir över kan man spara i kylen.

Det finns ihåliga grillformar av rostfritt stål som är smidiga att lägga och grilla morötterna i så de ej ramlar ner genom gallret.

4 portioner grillade morötter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 knippe morötter med blast på 500 gram
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk citronsaft eller vinäger

Tillagning

  1. Tänd grill och förbered morötterna.
  2. Skär bort blasten men spara lite av fästet. Skölj och putsa bort smuts. De behöver ej skalas om de har fint skal. Dela dem på längden.
  3. Blanda dem med olivolja, svartpeppar samt citronsaft eller vinäger.
  4. Skölj och hacka persilja.
  5. Grilla morötterna några minuter runt om tills de har fin färg.
  6. Lägg upp morötterna på fat och strö över flingsalt samt persilja. Klart att servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-23

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.