Grillad fläskfilé lindad i salvia och skinka

Grillad fläskfilé lindad i salvia och lufttorkad skinka som ger god smak och saftigare kött.
Det går också bra att steka fläskfilén i en grillpanna eller stekpanna.
Köp helst svensk fläskfilé och gärna kravmärkt som jag tycker är godast.
Servera med grovt mosade stora (skalade) färskpotatisar smaksatt med timjan (utan kvist) samt olivolja, salt och peppar. Gräddstuvad svamp (svampsås med kantareller) passar också till (kanske något kvar från eget plock?). Annars kan du servera fläskfilén med valfria tillbehör - några förslag är pressad potatis, tagliatelle, risotto, klyftpotatis, potatisgratäng, rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, ratatouille, bearnaise, pepparsås, grillade grönsaker, grönsallad, tomatsallad med mera.

4 portioner grillad fläskfilé

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram fläskfilé
  • 8 blad salvia
  • 8 skivor lufttorkad skinka typ Prosciutto
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Putsa fläskfilén. Portionera åtta bitar lika små stubbar. De ska stå på högkant. Ändarna kan bankas till lite så de kan stå. Salta och peppra dem.
  2. Vik skinkan så att den passar att vira runt köttbitarna. Placera ett salvia blad mellan fläskfilén och skinkan. Sätt ihop med tandpetare. Hit kan du förbereda och förvara i kylen.
  3. Grilla fläskfilébitarna 15 – 20 minuter på svagare värme. Annars bränns de före köttet har blivit klart.
  4. Servera med valfria tillbehör.
E-mail
Inga röster än

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer