Grillad fläskfilé lindad i salvia och skinka

Grillad fläskfilé lindad i salvia och lufttorkad skinka som ger god smak och saftigare kött.

4 portioner grillad fläskfilé

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram fläskfilé
  • 8 blad salvia
  • 8 skivor lufttorkad skinka typ Prosciutto
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Putsa fläskfilén. Portionera åtta bitar likt små stubbar. De ska stå på högkant. Ändarna kan bankas till lite så de kan stå. Salta och peppra dem. Vik skinkan så att den passar att vira runt köttbitarna. Placera ett salvia blad mellan fläskfilén och skinkan. Skinkan kan också viras runt den hela fläskfilén och sedan skäras i bitar. Sätt fast skinkan med tandpetare. Hit kan du förbereda och förvara i kylen.
  2. Grilla fläskfilébitarna 5-10 minuter på svagare värme på båda sidor. Annars bränns de före köttet har blivit klart. Skär i en bit och kontrollera så det är genomstekt. Eller använd en stektermometer och stek till 68 grader.
  3. Servera med valfria tillbehör.
Grilla fläskfilén några minuter på varje sida så de får färg och är genomstekta.
Grilla fläskfilén några minuter på varje sida så de får färg och är genomstekta.
Linda fläskfilén i lufttorkad skinka så håller den sig saftig och får god smak på grillen.
Linda fläskfilén i lufttorkad skinka så håller den sig saftig och får god smak på grillen.

Grilla eller steka

Det går också bra att steka fläskfilén i en grillpanna eller stekpanna.

Serveringsförslag

Tips

Köp helst svensk fläskfilé och gärna kravmärkt som jag tycker är godast.

Stekgrader

  • 68 grader ger genomstekt men lätt rosa och saftigt kött.
  • 70 grader ger mer genomstekt kött.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 748 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-25