Potatisstomp

Introduktion och förberedelse

Potatisstomp är grovt mosad potatis. Som ett potatismos men fastare och utan mjölk. Gott som tillbehör till det mesta.

Smaksättning

Potatisstompet kan smaksättas om man vill med något av följande:

  • Något krm sambal oelek för chilistomp (passar till fisk);
  • Någon msk pesto för pestostomp (gott till kött);
  • Någon dl majs (gott till kyckling);
  • Med hackade örter som persilja eller dill för ett örtigt potatisstomp.

4 portioner potatisstomp

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis
  • 0,5 dl god olivolja eller 50 gram smör
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Skala, dela och koka potatisen mjuk i ca 25 minuter med en tsk salt i en kastrull.
  2. Häll av potatisen och mosa den i en skål med en potatisstöt eller pressa den genom en potatispress.
  3. Tillsätt olivolja eller smör samt något krm salt och halvt krm vitpeppar. Mosa ihop och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera potatisstompet varmt.
E-mail
Medel: 3.6 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 165 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-24

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.