Potatisstomp
Introduktion och förberedelse
Potatisstomp är grovt mosad potatis. Som ett potatismos men fastare och utan mjölk. Gott som tillbehör till det mesta.
Smaksättning
Potatisstompet kan smaksättas om man vill med något av följande:
- Något krm sambal oelek för chilistomp (passar till fisk);
- Någon msk pesto för pestostomp (gott till kött);
- Någon dl majs (gott till kyckling);
- Med hackade örter som persilja eller dill för ett örtigt potatisstomp.
Tillagning
- Skala, dela och koka potatisen mjuk i ca 25 minuter med en tsk salt i en kastrull.
- Häll av potatisen och mosa den i en skål med en potatisstöt eller pressa den genom en potatispress.
- Tillsätt olivolja eller smör samt något krm salt och halvt krm vitpeppar. Mosa ihop och smaka av med salt och peppar.
- Servera potatisstompet varmt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 165 kcal