Potatisstomp
Potatisstomp är grovt mosad potatis. Som ett potatismos men fastare och utan mjölk. Gott som tillbehör till det mesta.
Tillagning
- Skala, dela och koka potatisen mjuk i ca 25 minuter med en tsk salt i en kastrull.
- Häll av potatisen och mosa den i en skål med en potatisstöt eller pressa den genom en potatispress.
- Tillsätt olivolja eller smör samt något krm salt och halvt krm vitpeppar. Mosa ihop och smaka av med salt och peppar.
- Servera potatisstompet varmt.
Smaksättning
Potatisstompet kan smaksättas om man vill med något av följande:
- Något krm sambal oelek för chilistomp (passar till fisk);
- Någon msk pesto för pestostomp (gott till kött);
- Någon dl majs (gott till kyckling);
- Med hackade örter som persilja eller dill för ett örtigt potatisstomp.
Uppskattat näringsvärde per portion: 165 kcal