Potatisstomp

Introduktion och förberedelse för tillagning

Potatisstomp är grovt mosad potatis. Som ett potatismos men fastare och utan mjölk. Gott som tillbehör till det mesta.

Potatisstompet kan smaksättas om man vill med något av följande: något krm sambal oelek för chilistomp (passar till fisk); någon msk pesto för pestostomp (gott till kött); någon dl majs (gott till kyckling) eller efter tycke med ex. hackade örter som persilja eller dill.

4 portioner potatisstomp

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis
  • 0,5 dl god olivolja eller 50 gram smör
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Skala, dela och koka potatisen mjuk i ca 25 minuter med en tsk salt i en kastrull.
  2. Häll av potatisen och mosa den i en skål med en potatisstöt eller pressa den genom en potatispress.
  3. Tillsätt olivolja eller smör samt något krm salt och halvt krm vitpeppar. Mosa ihop och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera potatisstompet varmt.
E-mail
Medel: 3.6 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.