Frosting med vit choklad
Introduktion och förberedelse
Frosting, topping eller glasyr smaksatt med vit choklad blir riktigt god och krämig. Lättlagad med endast två ingredienser: färskost och smält vit choklad.
Tips
Efter du brett på frostingen kan du garnera vidare med valfritt strössel sedan eller hackade nötter, flagad mandel, kokosflingor eller krokant.
Passar till
- Muffins
- Cupcakes
- Mjuk pepparkaka
- Sockerkaka
- Zucchinikaka
- Rödbetskaka
- Morotskaka
- Banankaka
- Eller bred ut som fyllning i tårtor eller rulltårta.
Varianter
Andra goda varianter är chokladglasyr. Vill du gör frosting utan vit choklad så hittar du fler frostingrecept här.
Tillagning
- Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en bunke.
- Smält i mikro och rör då och då. Eller smält i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
- Ställ den vita chokladen åt sidan att svalna till lite över rumstemperatur.
- Rör osten krämig i en skål och rör ner den mjuka vita chokladen.
- Ställ in vitchokladtoppingen och låt den stelna i kylen.
- Bred toppingen över bakverket när det har svalnat med en slickepott.
Uppskattat näringsvärde per portion: 65 kcal