Frosting med vit choklad

Introduktion och förberedelse

Frosting, topping eller glasyr smaksatt med vit choklad blir riktigt god och krämig. Lättlagad med endast två ingredienser: färskost och smält vit choklad.

Efter du brett på frostingen kan du garnera vidare med valfritt strössel sedan eller hackade nötter, flagad mandel, kokosflingor eller krokant.

Passar till:

Andra goda varianter är chokladglasyr. Vill du gör frosting utan vit choklad så hittar du fler frostingrecept här.

Vitchokladtopping till en kaka, 12 muffins

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 200 g Philadelphiaost naturell eller annan naturell färskost

Tillagning

  1. Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en bunke.
  2. Smält i mikro och rör då och då. Eller smält i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  3. Ställ den vita chokladen åt sidan att svalna till lite över rumstemperatur.
  4. Rör osten krämig i en skål och rör ner den mjuka vita chokladen.
  5. Ställ in vitchokladtoppingen och låt den stelna i kylen.
  6. Bred toppingen över bakverket när det har svalnat med en slickepott.
E-mail
Medel: 4 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 65 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.