Frosting med vit choklad

Frosting, topping eller glasyr smaksatt med vit choklad blir riktigt god och krämig. Lättlagad med endast två ingredienser: färskost och smält vit choklad.

Efter du brett på frostingen kan du garnera vidare med valfritt strössel sedan eller hackade nötter, flagad mandel, kokosflingor eller krokant.

Passar till:

Andra goda varianter är chokladglasyr. Vill du gör frosting utan vit choklad så hittar du fler frostingrecept här.

Vitchokladtopping till en kaka, 12 muffins

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 200 g Philadelphiaost naturell eller annan naturell färskost

Tillagning

  1. Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en bunke.
  2. Smält i mikro och rör då och då. Eller smält i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  3. Ställ den vita chokladen åt sidan att svalna till lite över rumstemperatur.
  4. Rör osten krämig i en skål och rör ner den mjuka vita chokladen.
  5. Ställ in vitchokladtoppingen och låt den stelna i kylen.
  6. Bred toppingen över bakverket när det har svalnat med en slickepott.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept