Frosting med vit choklad
Frosting, topping eller glasyr smaksatt med vit choklad blir riktigt god och krämig. Lättlagad med endast två ingredienser: färskost och smält vit choklad.
Tillagning
- Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en bunke.
- Smält i mikro och rör då och då. Eller smält i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
- Ställ den vita chokladen åt sidan att svalna till lite över rumstemperatur.
- Rör osten krämig i en skål och rör ner den mjuka vita chokladen.
- Ställ in vitchokladtoppingen och låt den stelna i kylen.
- Bred toppingen över bakverket när det har svalnat med en slickepott.
Tips
Efter du brett på frostingen kan du garnera vidare med valfritt strössel sedan eller hackade nötter, flagad mandel, kokosflingor eller krokant.
Passar till
- Muffins
- Cupcakes
- Mjuk pepparkaka
- Sockerkaka
- Zucchinikaka
- Rödbetskaka
- Morotskaka
- Banankaka
- Eller bred ut som fyllning i tårtor eller rulltårta.
Varianter
Andra goda varianter är chokladglasyr. Vill du gör frosting utan vit choklad så hittar du fler frostingrecept här.
Uppskattat näringsvärde per portion: 65 kcal