Frosting med vit choklad

Introduktion och förberedelse

Frosting, topping eller glasyr smaksatt med vit choklad blir riktigt god och krämig. Lättlagad med endast två ingredienser: färskost och smält vit choklad.

Efter du brett på frostingen kan du garnera vidare med valfritt strössel sedan eller hackade nötter, flagad mandel, kokosflingor eller krokant.

Passar till:

Andra goda varianter är chokladglasyr. Vill du gör frosting utan vit choklad så hittar du fler frostingrecept här.

Vitchokladtopping till en kaka, 12 muffins

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 200 g Philadelphiaost naturell eller annan naturell färskost

Tillagning

  1. Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en bunke.
  2. Smält i mikro och rör då och då. Eller smält i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  3. Ställ den vita chokladen åt sidan att svalna till lite över rumstemperatur.
  4. Rör osten krämig i en skål och rör ner den mjuka vita chokladen.
  5. Ställ in vitchokladtoppingen och låt den stelna i kylen.
  6. Bred toppingen över bakverket när det har svalnat med en slickepott.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer