Sockerkaka med banan

Introduktion och förberedelse

En slags sockerkaka med mosad banan i. Lättbakad och saftig.

Kakan är perfekt att baka om du har bananer som börjar bli övermogna och mörkna. Då är bananerna extra söta och mjuka.

Varianter

  • Någon halv tsk kanel, ingefära och/eller kardemumma är gott i. 
  • En annan variant på banankaka är Banana bread med hackad choklad och valnötter i. 

10-12 skivor, 1 banankaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 medelstora bananer
  • 4 msk grädde
  • 50 gram smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en bakbunke.
  3. Skala, skiva och mosa bananerna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Smält smöret.
  6. Blanda ihop alla ingredienser till banankakan till en smet.
  7. Smöra och bröa en sockerkaksform, liten springform eller brödform 10x30 cm.
  8. Häll i smeten.
  9. Baka banankakan i ugnen i 40 minuter.
E-mail
Medel: 3.9 (52 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 112 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-16