Sockerkaka med banan
En slags sockerkaka med mosad banan i. Lättbakad och saftig.
Kakan är perfekt att baka om du har bananer som börjar bli övermogna och mörkna. Då är bananerna extra söta och mjuka.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Blanda mjöl och bakpulver i en bakbunke.
- Skala, skiva och mosa bananerna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Smält smöret.
- Blanda ihop alla ingredienser till banankakan till en smet.
- Smöra och bröa en sockerkaksform, liten springform eller brödform 10x30 cm.
- Häll i smeten.
- Baka banankakan i ugnen i 40 minuter.
Varianter
- Någon halv tsk kanel, ingefära och/eller kardemumma är gott i.
- En annan variant på banankaka är Banana bread med hackad choklad och valnötter i.
Uppskattat näringsvärde per portion: 112 kcal