Banankaka

Banankaka är en lättbakad kaka som blir saftig och god av banan. Banankaka är perfekt att baka om du har bananer som börjar bli övermogna och mörkna. Då är bananerna extra söta och mjuka.
Någon tsk kanel och ingefära är också gott i banankaka.
Kan garneras med smält choklad. Kan serveras med sylt och grädde till dessert.

1 banankaka, ca 14 skivor banankaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 2,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 medelstora bananer
  • 4 msk grädde
  • 50 gram smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en bakbunke.
  3. Skala, skiva och mosa bananerna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Smält smöret.
  6. Blanda ihop alla ingredienser till banankakan till en smet.
  7. Smöra och bröa en sockerkaksform eller brödfor 10x30 cm.
  8. Häll i smeten.
  9. Baka banankakan i ugnen i 40 minuter.
E-mail
Medel: 4.2 (11 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer