Gratinerad aubergine, zucchini och tomat
Gratinerad aubergine eller äggplanta med tomat, zucchini, vitlök, olivolja, persilja och riven mozzarellaost.
Varva i en ugnsform och baka tills gratängen har fin färg.
Gott som grönsakstillbehör. GI-vänligt, LCHF och nyttigt.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Skölj och skär aubergine i skivor, ca 0,5 cm tjocka.
- Stek aubergineskivorna i lite olivolja någon minut på varje sida.
- Skölj och skär zucchini och tomater i ca 0,5 cm tjocka skivor.
- Hacka persilja och lägg i en skål.
- Skala och pressa vitlök och tillsätt till persiljan.
- Blanda i riven ost till en röra.
- Varva skivorna av aubergine, zucchini och tomater i en ugnsform. Häll över några msk olivolja.
- Bred ut oströran över grönsakerna.
- Strö över lite svartpeppar.
- Gratinera i 20 minuter eller tills osten fått fin färg i mitten av ugnen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal