Sallad med varmrökt lax

Introduktion och förberedelse

Grönsallad med varmrökt lax, kokt ägg, grön sparris, avokado och tomat samt vinägrett.

Gott som lätt lunch, förrätt eller middag till sommar, vår och höst.

Varianter

  • Istället för grön sparris kan du ta färsk eller inlagd vit sparris.
  • Om man vill kan man ha på skivad rödlök.
  • Även paprika, svarta oliver, gurka och rädisor är gott på.
  • Vill du ha en matigare sallad så kan du tillsätta 2-4 kalla kokta grovt delade färskpotatisar eller delikatesspotatisar eller 2 dl kokt bulgur, matvete eller quinoa.
  • Kokta gröna bönor, kokta svarta linser eller kokta vita bönor är annat gott som passar att mata salladen med.

2 portioner sallad med varmrökt lax

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 160 gram varmrökt lax
  • 65 gram blandad grönsallad, 1 påse
  • 2 ägg
  • 6 gröna sparrisar
  • 1 avokado
  • 6 cocktailtomater
  • VINÄGRETT DRESSING: 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger, gärna vit balsamvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk honung
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka ägg hårdkokta ca 7 minuter.
  2. Koka sparrisar mjuka i ca 4 minuter.
  3. Skölj sallad och tomater.
  4. Lägg upp sallad och tomater på fat eller tallrikar.
  5. Fördela varmrökt lax på salladen.
  6. Skala och dela äggen och lägg på dem.
  7. Lägg på sparrisarna.
  8. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg på salladen.
  9. VINÄGRETT DRESSING: Blanda olivolja med vinäger, honung, fransk senap, vatten, salt och peppar till en vinägrett.
  10. Skeda över vinägretten.
  11. Salladen med varmrökt lax är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.2 (21 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 309 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-16