Sallad med varmrökt lax
Grönsallad med varmrökt lax, kokt ägg, grön sparris, avokado och tomat samt vinägrett.
Gott som lätt lunch, förrätt eller middag till sommar, vår och höst.
Tillagning
- Koka ägg hårdkokta ca 7 minuter.
- Koka sparrisar mjuka i ca 4 minuter.
- Skölj sallad och tomater.
- Lägg upp sallad och tomater på fat eller tallrikar.
- Fördela varmrökt lax på salladen.
- Skala och dela äggen och lägg på dem.
- Lägg på sparrisarna.
- Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg på salladen.
- VINÄGRETT DRESSING: Blanda olivolja med vinäger, honung, fransk senap, vatten, salt och peppar till en vinägrett.
- Skeda över vinägretten.
- Salladen med varmrökt lax är klar att servera.
Varianter
- Istället för grön sparris kan du ta färsk eller inlagd vit sparris.
- Om man vill kan man ha på skivad rödlök.
- Även paprika, svarta oliver, gurka och rädisor är gott på.
- Vill du ha en matigare sallad så kan du tillsätta 2-4 kalla kokta grovt delade färskpotatisar eller delikatesspotatisar eller 2 dl kokt bulgur, matvete eller quinoa.
- Kokta gröna bönor, kokta svarta linser eller kokta vita bönor är annat gott som passar att mata salladen med.
Uppskattat näringsvärde per portion: 309 kcal