Sallad med varmrökt lax

Sallad med varmrökt lax, kokt ägg, grön sparris, avokado och tomat samt vinägrett. Gott som lätt lunch, förrätt eller middag till sommar, vår och höst.
Istället för grön sparris kan du ta färsk eller inlagd vit sparris. Om man vill kan man ha på skivad rödlök. Även paprika och rädisor är gott på.
Vill du ha en matigare sallad så kan du tillsätta 2 dl kokt bulgur.

2 portioner sallad med varmrökt lax

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 140 gram varmrökt lax
  • 65 gram blandad grönsallad, 1 påse
  • 2 ägg
  • 6 gröna sparrisar
  • 1 avokado
  • 6 cocktailtomater
  • Vinägrett: 4 msk olivolja
  • 2 msk vinäger, gärna vit balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka ägg hårdkokta ca 7 minuter.
  2. Koka sparrisar mjuka i ca 4 minuter.
  3. Skölj sallad och tomater.
  4. Lägg upp sallad och tomater på fat eller tallrikar.
  5. Fördela varmrökt lax på salladen.
  6. Skala och dela äggen och lägg på dem.
  7. Lägg på sparrisarna.
  8. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg på salladen.
  9. Blanda olivolja med vinäger, honung, fransk senap, salt och peppar till en vinägrett.
  10. Skeda över vinägretten.
  11. Salladen med varmrökt lax är klar att servera.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer