Varmrökt lax med sallad på avokado och kikärter samt krutonger

Serverad med god salladsdressing med fransk senap och kapris. En god och nyttig lunch, speciellt till påsk.
Köp färdig blandad sallad eller plocka själv och blanda ex. isbergssallad, lollo rosso, frisésallad och eklöfssallad.

4 portioner varmrökt lax med sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram varmrökt lax
  • 65 gram blandad sallad
  • 2 st avokados
  • 1 burk kikärtor
  • 0,5 rödlök
  • 4 kokta ägg
  • 4 skivor lantbröd
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • Salladsdressing: 2 tsk fransk senap
  • 1 msk kapris
  • 1 krm torkad timjan
  • 3 msk god olivolja
  • 2 msk fin god vinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka äggen hårda ca 8 minuter från att vattnet kokat upp.
  2. Skala och strimla rödlöken, tillsätt till en salladsskål eller salladsfat.
  3. Skölj kikärtorna i vatten och tillsätt dem. Skölj salladen. Tillsätt salladen riven i bitar. Blanda lätt.
  4. Blanda ingredienserna till dressingen i en skål eller lägg upp på ett salladsfat.
  5. Skala och dela vitlöken, gnid in bröden med vitlöken och pensla dem med olivolja. Skär dem i grova kuber. Stek brödkrutongerna gyllenbruna.
  6. Rensa bort ben från laxen och dela den i grova bitar.
  7. Dela avokadon, ta ur kärnan och gröp ur avokadon och dela i mindre bitar.
  8. Skala och grovhacka äggen.
  9. Ringla dressing över salladen och fördela lax, krutonger, avokado och ägg överst.
  10. Servera skålen eller fatet på bordet eller lägg upp portionsvis.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer