Pytt i panna med kyckling

Introduktion och förberedelse

Pytt i panna med kyckling, kokt potatis, morötter, lök och soltorkad tomat. Kycklingpytt serverad med en äppelröra och grönsallad. Alternativ är också klassiska tillbehör som rödbetor, saltgurka, dijonsenap och stekt ägg

Gott i pytten är också kokta bönor ex. svarta bönor, kokta linser, purjolök, majs, kokt blomkål, kokt broccoli, någon tsk hackad röd chili, något krm curry eller garam masala med mera.

Du kan byta ut potatis mot mer grönsaker (broccoli, blomkål, bönor) för en GI- eller LCHF-anpassad variant.

Här har jag valt att laga pytten på grillad kyckling. Det går också bra att själv steka eller grilla kyckling och sedan tärna kycklingköttet.

2 portioner pytt i panna med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 dl kokt tärnad potatis, fast sort
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja eller smör
  • 2 morötter
  • 0,5 grillad kyckling
  • 0,5 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • Tillbehör äppelröra (valfritt): 1 äpple
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl hackad purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 65 gram blandad grönsallad (valfritt)

Tillagning

  1. Skala, tärna och koka potatisen mjuk ca 8 minuter. Häll av. Eller tärna kokt kall potatis om du har det.
  2. Skala och tärna morötter. Koka dem mjuka i ca 4 minuter. Häll av.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Plocka kycklingköttet från benen och tärna det.
  5. Fräs och bryn potatis, morötter, lök, kyckling samt soltorkad tomat i omgångar och lägg över i en gryta som du har stående bredvid på låg värme.
  6. Smaka av kycklingpytten med salt och peppar innan servering med grönsallad och ev. tillbehör som förslagsvis äppelröra eller rödbetor och stekt ägg.
  7. Äppelröra: skölj, dela och kärna ur äpplena. Skär i tärningar och blanda med matyoghurt och senap i en skål.
  8. Skölj och strimla en bit purjolök. Fräs den mjuk någon minut i olivolja och låt svalna. Blanda i med äpplena.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.