Pytt i panna med kyckling
Pytt i panna med kyckling, kokt potatis, morötter, lök och soltorkad tomat.
Tillagning
- Skala, tärna och koka potatisen mjuk ca 8 minuter. Häll av. Eller tärna kokt kall potatis om du har det.
- Skala och tärna morötter. Koka dem mjuka i ca 4 minuter. Häll av.
- Skala och hacka löken.
- Plocka kycklingköttet från benen och tärna det.
- Fräs och bryn potatis, morötter, lök, kyckling samt soltorkad tomat i omgångar och lägg över i en gryta som du har stående bredvid på låg värme.
- Smaka av kycklingpytten med salt och peppar innan servering med grönsallad och ev. tillbehör som förslagsvis äppelröra eller rödbetor och stekt ägg.
- Äppelröra: skölj, dela och kärna ur äpplena. Skär i tärningar och blanda med matyoghurt och senap i en skål.
- Skölj och strimla en bit purjolök. Fräs den mjuk någon minut i olivolja och låt svalna. Blanda i med äpplena.
Serveringsförslag
- Kycklingpytten serverade jag med en äppelröra och grönsallad.
- Alternativ är också klassiska tillbehör som rödbetor, saltgurka, pressgurka, dijonsenap och stekt ägg.
Varianter
- Gott i pytten är också kokta bönor ex. svarta bönor, kokta linser, purjolök, majs, kokt blomkål, kokt broccoli, någon tsk hackad röd chili, något krm curry eller garam masala med mera.
- Du kan byta ut potatis mot mer grönsaker (broccoli, blomkål, bönor) för en GI- eller LCHF-anpassad variant.
- Här har jag valt att laga pytten på grillad kyckling. Det går också bra att själv steka eller grilla kyckling och sedan tärna kycklingköttet. Eller använda rester på tillagad kyckling.
Uppskattat näringsvärde per portion: 632 kcal