Vegetarisk pytt med halloumi

Introduktion och förberedelse

Vegetarisk pytt med halloumi, potatis, kålrot, morot, lök samt stekt ägg (valfritt).

Halloumi är en god salt ost som man kan steka utan att den smälter sönder.

Serveringsförslag

Varianter

  • Vill du ha lite mer såsig pytt så tillsätt ett paket Oatly Imat (havregrädde) samt smaka upp med 2 msk ljus japansk soja.
  • Gott är också att stuva pytten i någon dl grädde samt crème fraiche. Smaka då gärna upp med två msk ljus japansk soja.
  • Istället för halloumi kan du ta tärnad grillost, stekost, tofu, sojakorv eller quorn.

Vegopytten serverad med tillbehör på tallrik
Till halloumipytten hade jag en blandad grönsallad med riven rödbeta och morot; inlagda små rödbetor; saltgurka; stekt ägg och hackad persilja.

4 portioner vegetarisk pytt med halloumi

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram fast potatis
  • 300 gram kålrot
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 450 gram halloumi
  • 6 msk matolja
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 8 stekta ägg
  • 4 saltgurkor
  • 1 burk rödbetor
  • 50 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatis och skär den i ca 1x1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag.
  3. Skölj av stärkelsen från potatistärningarna med vatten. Låt rinna av.
  4. Värm en stekpanna och bryn potatisen några minuter i en msk olja. Vänd runt den då och då.
  5. Skär bort skalet av kålroten och tärna likt potatisen.
  6. Lägg över potatis i en ugnsform och sätt in i ugnen.
  7. Bryn kålroten några minuter i en msk olja. Vänd runt den då och då.
  8. Skala och tärna morötter.
  9. Lägg över kålroten tillsammans med potatisen och sätt in i ugnen.
  10. Bryn morotstärningarna några minuter i en msk olja. Vänd runt då och då.
  11. Skala och hacka löken.
  12. Lägg över moroten med potatisen och sätt in i ugnen.
  13. Stek löken mjuk några minuter i en msk smör och olja. Rör om då och då.
  14. Skär halloumi i ca 2x2 cm tärningar.
  15. Lägg över löken med potatisen.
  16. Bryn hallomii några minuter i en msk olja. Lägg över med potatisen och sätt in i ugnen.
  17. Stek pyttipannan i ugnen i ytterligare ca 10 minuter tills rotfrukterna är genomstekta och mjuka. Ta ut en bit potatis och smaka - stek annars några minuter till.
  18. Hacka persilja.
  19. Stek ägg i någon msk olja om du vill ha det till.
  20. Ta ut pyttipannan och smaka av den med salt samt peppar. Strö över hackad persilja.
  21. Servera pyttipannan med stekta ägg, rödbetor och saltgurka samt gärna en grönsallad till.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 612 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-14