Färskpotatispytt med korv
Introduktion och förberedelse
Färskpotatispytt med korv, stekt ägg och rödbetor samt saltgurka.
En god variant på pyttipanna med kokt färskpotatis eller annan kokt potatis.
Serveringsförslag
En resträtt till överbliven kokt potatis som passar till lunch eller enkel middag.
Tips
Du kan välja valfri korv efter tycke. Råkorv som Chorizo fresca eller salsiccia blir mycket gott men vanlig lunchkorv eller falukorv funkar också.
Tillagning
- Om du inte redan har kokt kall potatis: skrubba och koka potatisen mjuk i 15-20 minuter. Häll av och låt svalna.
- Skär potatisen i tärningar.
- Skala och hacka löken.
- Skär korven i tärningar.
- Stek potatis, lök och korv i olivolja eller smör i ca 10 minuter tills allt fått färg och är genomstekt.
- Stek ägg vid sidan om du vill ha det till.
- Servera pytten med stekt ägg och rödbetor. Saltgurka och stark senap är också gott till. Vidare kan du ha på hackad persilja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 686 kcal