Färskpotatispytt med korv

Färskpotatispytt med korv, stekt ägg och rödbetor. God pytt på kokt färskpotatis eller annan kokt potatis.
En resträtt till överbliven kokt potatis som passar till lunch eller enkel middag.
Du kan välja korv efter tycke. Chorizo fresca blir mycket gott men vanlig lunchkorv eller falukorv funkar också.

2 portioner färskpotatispytt med korv

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram färskpotatis
  • 1 gul lök
  • 2 tjocka lunchkorvar som chorizo
  • 2 msk olivolja eller smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 4 ägg att steka till
  • 200 gram rödbetor att servera till

Tillagning

  1. Om du inte redan har kokt kall potatis: skrubba och koka potatisen mjuk i 15-20 minuter. Häll av och låt svalna.
  2. Skär potatisen i tärningar.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Skär korven i tärningar.
  5. Stek potatis, lök och korv i olivolja eller smör i ca 10 minuter tills allt fått färg och är genomstekt.
  6. Stek ägg vid sidan om du vill ha det till.
  7. Servera pytten med stekt ägg och rödbetor. Saltgurka och stark senap är också gott till. Vidare kan du ha på hackad persilja.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer