Färskpotatispytt med korv

Färskpotatispytt med korv, stekt ägg och rödbetor. God pytt på kokt färskpotatis eller annan kokt potatis.
En resträtt till överbliven kokt potatis som passar till lunch eller enkel middag.
Du kan välja korv efter tycke. Chorizo fresca blir mycket gott men vanlig lunchkorv eller falukorv funkar också.

2 portioner färskpotatispytt med korv

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram färskpotatis
  • 1 gul lök
  • 2 tjocka lunchkorvar som chorizo
  • 2 msk olivolja eller smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 4 ägg att steka till
  • 200 gram rödbetor att servera till

Tillagning

  1. Om du inte redan har kokt kall potatis: skrubba och koka potatisen mjuk i 15-20 minuter. Häll av och låt svalna.
  2. Skär potatisen i tärningar.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Skär korven i tärningar.
  5. Stek potatis, lök och korv i olivolja eller smör i ca 10 minuter tills allt fått färg och är genomstekt.
  6. Stek ägg vid sidan om du vill ha det till.
  7. Servera pytten med stekt ägg och rödbetor. Saltgurka och stark senap är också gott till. Vidare kan du ha på hackad persilja.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.