Färskpotatispytt med korv

Introduktion och förberedelse

Färskpotatispytt med korv, stekt ägg och rödbetor samt saltgurka. En god variant på pyttipanna med kokt färskpotatis eller annan kokt potatis.

En resträtt till överbliven kokt potatis som passar till lunch eller enkel middag.

Du kan välja korv efter tycke. Råkorv som Chorizo fresca eller salsiccia blir mycket gott men vanlig lunchkorv eller falukorv funkar också.

2 portioner färskpotatispytt med korv

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram färskpotatis
  • 1 gul lök
  • 2 tjocka lunchkorvar som chorizo
  • 2 msk olivolja eller smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 4 ägg att steka till
  • 200 gram rödbetor att servera till

Tillagning

  1. Om du inte redan har kokt kall potatis: skrubba och koka potatisen mjuk i 15-20 minuter. Häll av och låt svalna.
  2. Skär potatisen i tärningar.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Skär korven i tärningar.
  5. Stek potatis, lök och korv i olivolja eller smör i ca 10 minuter tills allt fått färg och är genomstekt.
  6. Stek ägg vid sidan om du vill ha det till.
  7. Servera pytten med stekt ägg och rödbetor. Saltgurka och stark senap är också gott till. Vidare kan du ha på hackad persilja.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 686 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02