Pösiga plättar amerikanska pannkakor

Pösiga plättar eller amerikanska pannkakor. Goda med lönnsirap eller vanlig sirap. Eller yoghurt samt färska blåbär och nötter. Fluffiga pannkakor smakar som vanliga men har bakpulver i smeten så att de puffar upp och blir högre än vanliga pannkakor. Goda till frukost.
Istället för mjölk kan man ha filmjölk.

16 st plättar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 4 msk smör till stekning

Tillagning

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, socker och salt i en bunke. Knäck i ägg och vispa ner mjölken till en slät pannkakssmet.
  2. Värm en stekpanna eller plättlagg och sätt på medelvärme.
  3. Stek plättarna några åt gången i lite smör i plättjärn eller stekpanna. Stek ca 1 min på varje sida.
  4. Lägg upp plättarna på en tallrik. Stek resten av smeten på samma sätt.
  5. Servera med lönnsirap. Eller vaniljyoghurt samt färska blåbär och nötter.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer