Blåbärspannkakor
Goda amerikanska fluffiga tjocka pannkakor med blåbär.
Tillagning
- Smält smör i en kastrull eller mikron, sätt åt sidan och låt svalna.
- Blanda mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker samt salt i en bunke.
- Rör i äggen och mjölk samt vispa till en jämn pannkakssmet. Använd ev. en elvisp. Låt gärna smeten stå och vila i 5-10 minuter.
- Vispa ner smöret.
- Dags att steka pannkakorna: Värm en eller flera stekpannor. Tillsätt en klick smör.
- Lägg i smet och strö över ca 3 msk blåbär per pannkaka och tryck ner i smeten. Räkna ca 1,5 dl smet per blåbärspannkaka. Stek någon minut på varje sida på nästan högsta värme. Upprepa tills du stekt upp hela smeten.
- Lägg upp vid sidan efter hand.
- Servera blåbärspannkakorna varma med några färska blåbär, några msk sirap och ev. kula glass, vispad grädde eller en klick creme fraiche eller vaniljyoghurt.
Serveringsförslag
- Servera blåbärspannkakorna med valfria tillbehör som lönnsirap och ev. mer färska blåbär.
- Riktigt smarrigt blir blåbärspannkakorna med någon kula vaniljglass, klick grädde eller sked crème fraiche eller vaniljyoghurt.
- Kan även serveras till frukost med rostade grovhackad hasselnötter, mandel eller valnötter, färsk tärnad kiwi, melon, persika, äpple, melon eller annan frukt samt bär som färska blåbär, hallon och jordgubbar; agavesirap och naturell yoghurt, soygurt eller kvarg.
Uppskattat näringsvärde per portion: 422 kcal