Amerikanska pannkakor med mosad banan
Introduktion och förberedelse
Fluffiga amerikanska tjocka pannkakor med mosad banan i smeten.
Serveringsförslag
Goda till frukost eller dessert med skivad banan, bär som jordgubbar och blåbär, lönnsirap, hackade nötter, matyoghurt, sylt och grädde, chokladsås, vaniljglass och så vidare.
Varianter
- En god variant är att ta i 1 dl kokosflingor i smeten också för Amerikanska kokos- och bananpannkakor.
- Du kan laga bananpannkakor med enbart mosad banan och ägg också som dessa.
- Bakpulver kan bytas mot hälften så mycket bikarbonat men byt då mjölken mot något syrligt som filmjölk.

Tillagning
- Smält smör i en kastrull eller i mikron.
- Mosa bananen med en gaffel i en skål.
- Tillsätt salt, bakpulver, bikarbonat, vetemjöl, mjölk och ägg. Rör ihop till en smet utan klumpar.
- Rör i hälften av smöret - använd resten att steka pannkakorna i.
- Värm en stekpanna och lägg i en msk smör.
- Häll i ca 1 dl pannkakssmet och stek ljust brun ca 3-4 minuter. Vänd och stek andra sidan.
- Stek upp resten av pannkakssmeten.
- Servera bananpannkakorna med önskade tillbehör.
Uppskattat näringsvärde per portion: 418 kcal