Amerikanska pannkakor med mosad banan
Fluffiga amerikanska tjocka pannkakor med mosad banan i smeten.
Tillagning
- Smält smör i en kastrull eller i mikron.
- Mosa bananen med en gaffel i en skål.
- Tillsätt salt, bakpulver, bikarbonat, vetemjöl, mjölk och ägg. Rör ihop till en smet utan klumpar.
- Rör i hälften av smöret - använd resten att steka pannkakorna i.
- Värm en stekpanna och lägg i en msk smör.
- Häll i ca 1 dl pannkakssmet och stek ljust brun ca 3-4 minuter. Vänd och stek andra sidan.
- Stek upp resten av pannkakssmeten.
- Servera bananpannkakorna med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
Goda till frukost eller dessert med skivad banan, bär som jordgubbar och blåbär, lönnsirap, hackade nötter, matyoghurt, sylt och grädde, chokladsås, vaniljglass och så vidare.
Varianter
- En god variant är att ta i 1 dl kokosflingor i smeten också för Amerikanska kokos- och bananpannkakor.
- Du kan laga bananpannkakor med enbart mosad banan och ägg också som dessa.
- Bakpulver kan bytas mot hälften så mycket bikarbonat men byt då mjölken mot något syrligt som filmjölk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 418 kcal