Bovetepannkakor

Bovetepannkakor är pannkakor med bovetemjöl utan ägg eller mjölk. Vegana pannkakor. Gott till pannkakorna är sylt, nötter, yoghurt, bär, färsk frukt eller servera som pannkakor med sylt och grädde, lönnsirap eller valfri variant.

Tillsätter du två ägg och ersätter vattnet med mjölk så får du fransk galette-smet (mycket goda fyllda med ex. skinka och ost osv). Men då är de såklart inte vegana längre.

8 bovetepannkakor, 4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 dl bovetemjöl
  • 3 krm salt
  • 6 dl vatten
  • 2 msk olja eller smör att steka i

Tillagning

  1. Blanda bovetemjöl och salt i en bunke.
  2. Vispa ner vatten lite i taget och vispa ut till en jämn smet.
  3. Värm en stekpanna.
  4. Tillsätt lite olja eller smör.
  5. Ta en deciliter smet i taget och häll ut till en pannkaka.
  6. Fortsätt stek pannkakor tills smeten är slut och servera sedan bovetepannkakorna varma.
E-mail
Medel: 3.8 (16 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-28

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer